Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 339 – 3. juni 2014 – side 5

Lindø Industripark

Lene Junker

I starten af maj gled offshore-riggen Mærsk Gallant gennem Gabet og lagde til ved det tidligere Lindøværft – i dag Lindø Industripark.

Siden Lindøværftet lukkede i 2012, er området omdannet til Lindø Industripark med over 50 forskellige virksomheder og ca. 1.500 ansatte.

Reparationsværftet, Fayard, som er én af virksomhederne i Lindø Industripark, har fået ordren på at syne og efterse riggen i løbet af 50 dage. Fayard har for længst ansat de 300 folk, som de skal bruge til at lave arbejdet.

Det er sket helt uden om de lokale fagforeninger, som tilsyneladende først fik kendskab til de mange arbejdspladser, da Fyens Stiftstidende ringede og fortalte dem om det.

Direktøren for Fayard, Thomas Andersen, udtaler til Fyens Stiftstidende, at de ansætter nordjyder gennem firmaet Trade Aalborg Gallant og polakker.

Der er grund til at være på vagt, når der for længst er ansat 300 folk til jobbet, uden at de lokale faglige organisationer er vidende om de mange nye arbejdspladser.

Brug for sammenhold

Det tyder på en arbejdsgiver, som bevidst undgår fagforeningerne. Og det tyder på fagforeninger, som slet ikke har fingeren på pulsen, ikke er fremme i skoene for at skaffe arbejde til deres arbejdsløse medlemmer og heller ikke har styr på, om overenskomster og sikkerhedsregler overholdes.

Tidligere var Lindøværftet den førende arbejdsplads på Fyn både hvad angik løn og arbejdsforhold, men også hvad angik faglige traditioner. Herfra startede oprøret mod Hartlings træskoregering i 1974, Påskestrejkerne i 1985 og Nej-kampagnen ved overenskomsten i 1998.

I dag er der brug for sammenhold og solidaritet for at sikre den faglige organisering, og at de kollektive overenskomster gælder for alle på en arbejdsplads.

Socialistisk Arbejderavis følger op på dette i næste nummer.

Flere artikler fra nr. 339

Flere numre fra 2014

Se flere artikler om emnet:
Faglig kamp efter 2010
Faglig kamp (DK): Privat ansatte

Se flere artikler af forfatter:
Lene Junker

Siden er vist 1983 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside