Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 342 – 19. december 2014 – side 3

Det mener vi

Bliv organiseret socialist

Hvis der var store strejker hver anden måned, oprør på universiteterne, besættelser af gymnasierne, store demonstrationer mod racisme osv. – så ville denne leder have set anderledes ud.

Så ville titusinder af mennesker være i gang med at forandre verden. Socialister ville være en del af processen – og af diskussionen om, hvordan kampene kunne vindes.

Men sådan er det desværre ikke i dag – selv om krigene, racismen og politikernes og arbejdsgivernes angreb burde have den slags modsvar.

Sammen er vi stærkere

I dag er det faktisk ret svært at være aktivt med til at skabe en mere solidarisk verden. Især hvis man er alene.

Ja, man kan stemme til venstre. Eller give en 50’er til flygtninge, og den slags. Fint nok. Men i det store billede ved vi jo godt, at det hjælper mere på den dårlige samvittighed, end det hjælper på at ændre verden.

Små individuelle projekter fører til små protester. Men der er brug for store protester, hvis der skal ske afgørende og vedvarende forandringer.

Hvis du vil være med til at gøre en forskel, er du nødt til at organisere dig sammen med andre socialister.

Hvorfor gå med i IS/U?

Den mest umiddelbare grund til at gå med i Internationale Socialister/ISU er, at IS/U arbejder som et kollektiv.

Vi beslutter i fællesskab, hvor vore kræfter gør mest gavn – fx med at bygge op til den internationale aktionsdag mod racisme og fascisme 21. marts.

Så arbejder vi på at få en så stærk protest som muligt – både ved at samarbejde med andre, ofte ret små, netværk. Men også ved at mobilisere på vores skole eller arbejdsplads, eller blandt familie, venner og naboer.

Kapitalismen skal stoppes

Men i virkeligheden er det ikke den vigtigste grund til at gå med i IS/U. Trods alt, så kan små netværk, der går sammen, kun skabe mellemstore protester.

Den vigtigste grund til at gå med i IS/U er, at vi har et mål om at afskaffe kapitalismen. Det kan socialister ikke gøre alene, hverken i Danmark eller globalt.

Så derfor ønsker vi at samle arbejderklassen til den kamp.

Hvorfor arbejderklassen?

Dels fordi arbejderklassen er det store flertal i Danmark og globalt. Men især fordi arbejderklassen har magten til at stoppe de riges profit.

Arbejderklassen kan overtage kontorer, institutioner og fabrikker og selv køre dem videre efter demokratiske og solidariske principper – og i den proces ændre den måde, samfundet fungerer på.

Det kræver et magtopgør med den lille magtfulde og velbetalte elite, der i dag styrer samfundet. Med andre ord: Det kræver en revolution.

En naiv drøm?

I dag, hvor arbejderklassen kun slås meget lidt, kan det virke som en naiv drøm.

Men gennem de seneste 100 år har arbejderklassen snesevis af gange været tæt på at kunne vælte kapitalismen. Det har ingen anden samfundsmæssig kraft været i stand til. Så derfor tror vi på, at det vil ske igen.

Problemet har i de fleste af disse tilfælde været, at "moderate" faglige ledere eller politikere har kunnet overbevise et flertal i arbejderklassen om at "overlade sagen" til de "moderate" – og kapitalismens vanvid har kunnet fortsætte.

Årsag: Der har været for få revolutionære socialister til at vinde argumentet for et magtopgør på den enkelte arbejdsplads.

Byg op til det næste opsving

Vil du være med til at bygge op, så socialister kan stå langt stærkere, næste gang arbejderklassen begynder at slås, så gå med i IS/U.

Synes du, der er noget om snakken, men gerne vil diskutere mere, så kontakt os. Vi er altid klar til en diskussion om, hvordan vi kan vinde.

Læs mere på www.socialister.dk – eller kontakt os via email: isu@socialister.dk – eller telefon 3535 7603. Eller duk op på vores afdelingsmøder.

Flere artikler i serien Leder

Flere artikler fra nr. 342

Flere numre fra 2014

Siden er vist 2221 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside