Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 342 – 19. december 2014 – side 6

Blokader på RUC

Sigurd Sejer Skov

Klokken 7 den 1. december indtog omtrent 10 RUC-studerende rektoratet på Roskilde Universitet.

I løbet af dagen kom flere studerende til, og kl. 12 blev der holdt en række taler. Et halvt dusin ansatte mødte op for at overvære talerne.

Omdrejningspunkterne for talerne var reformerne, det manglende demokrati på universitet, og hvorfor vi havde valgt at blokere.

Vi holdt blokaden hele dagen. Vi uddelte løbesedler og hængte bannere op – bl.a. to store bannere, som var lånt af Et Andet Universitet på Københavns Universitet.

Allerede mandag eftermiddag kunne man mærke mangel på fysisk opbakning fra medstuderende, som alle havde travlt med at skrive projekt i intensivperioden. På trods af det besluttede vi på et plenum at lade blokaden fortsætte.

Dette var et problem, som fyldte med ved de kommende blokademøder.

Vi tog billeder af studerende som bakkede op, men som ikke selv kunne møde, hvor de stod med et skilt, der erklærede deres støtte.

Desuden satte vi en underskriftsindsamling i gang, som gik på at samle opbakning fra ansatte og PH.D. studerende – på et døgn samlede vi over 100 underskrifter.

Vi besluttede at holde blokaden til tidligst onsdag morgen den 3. december hvor rektor Hanne Leth Andersen, ville komme og diskutere problemstillingerne.

Diskussionen med rektoren var slemt skuffende, da hun ikke ville diskutere en fælles front imod reformerne, men hellere kritisere blokaden og den metode, som de studerende brugte. Der blev aftalt et nyt møde med rektoren. Det er dog tvivlsomt, hvor meget dette vil hjælpe, derfor er planerne om flere blokader efter jul langt fra taget af bordet.

Onsdag den 3. december kl. 12 blev blokaden officielt hævet, men med netværket intakt hvor der pt. eksisterer en blokade-kernegruppe på omtrent 10-15 personer på RUC, og der er tale om et nationalt møde mellem universiteterne: KU, AU og RUC. Hvor fremtidige aktioner vil blive planlagt, og hvor den fælles front af studerende og ansatte kan virkeliggøres.

Sigurd Sejer Skov er studerende på RUC.

Se også:
SAA 342: Ny radikal studenterbevægelse sætter gang i blokader
SAA 342: Nej til forringelser af erhvervsuddannelserne

Flere artikler fra nr. 342

Flere numre fra 2014

Se flere artikler om emnet:
Universitets-studerende

Se flere artikler af forfatter:
Sigurd Sejer Skov

Siden er vist 1796 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside