Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 345 – 1. juni 2015 – side 11

Portør-strejke i Nykøbing F spreder sig

17 portører nedlagde 26. maj arbejdet på Nykøbing F Sygehus.

Det skrev folketidende.dk.

De er utilfredse med den måde, deres arbejdsgiver, Region Sjælland, er i gang med at forandre de klassiske portørjob til serviceassistentjob.

“Det er en meget utryg situation for mine kolleger, som frygter at gå ned i løn og miste jobbet,” fortæller tillidsrepræsentant Hans Kristensen.

Ved redaktionens slutning (torsdag 28.5):

Strejken har nu bredt sig til sygehusene i Næstved, Roskilde, Holbæk og Slagelse.

Portørerne på Rigshospitalet, Glostrup Hospital, Amager Hospital og Bispebjerg Hospital har også nedlagt arbejdet i sympati med deres kollegaer i Region Sjælland.

Arbejdsgiverne vil have FOA til at pålægge de strejkende at genoptage arbejdet snarest og senest i morgen fredag ved normal arbejdstids begyndelse.

(Se også foa.dk)

Opdatering (web-udgaven, fredag 29.5)

Det viser sig, at sympatistrejken torsdag ud over Rigshospitalet, Glostrup Hospital, Bispebjerg og Amager også omfattede Hvidovre og Frederiksberg hospitaler, skriver folketidende.dk.

Arbejdsretten idømte tordag de strejkende portører skærpet bod fra fredag morgen, hvis ikke de stopper strejken, skriver folketidende.dk.

Jørgen Linder, tillidsmand på Roskilde Sygehus, siger fredag formiddag til folketidende.dk, at portørerne på sygehusene i Nykøbing Falster, Holbæk, Roskilde og Slagelse fredag morgen har valgt at fortsætte deres strejke.

I Næstved tager portørerne stilling til arbejdsnedlæggelsen fredag formiddag.

På Rigshospitalet, som har afdelinger i Glostrup og København, er portørerne dog vendt tilbage i arbejde fredag morgen.

Fredag eftermiddag oplyser folketidende.dk, at også portørerne på Nykøbing Sygehus har valgt at fortsætte strejken – trods den skærpede bod på 65 kr. i timen.

Opdatering (web-udgaven, mandag 1.6)

folketidende.dk oplyser mandag formiddag, at portørerne på sygehusene i Nykøbing Falster, Næstved, Holbæk, Roskilde og Slagelse mandag morgen har besluttet at gneoptage arbejdet.

Endvidere oplyste Århus Stiftstidende torsdag, at også portørerne på Skejby Sygehus i Århus havde nedlagt arbejdet torsdag og indtil fredag morgen.

“Vi strejker i sympati med vores kollegaer på Sjælland og Sønderjylland, fordi vi kan se, at det er samme proces, vi skal til at igennem. Vi vil bare gerne behandles ordentlig i den her sag,” siger Dan Meier, talsmand for portørerne, til TV 2 Østjylland.

Flere artikler fra nr. 345

Flere numre fra 2015

Siden er vist 1205 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside