Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 346 – 14. juli 2015 – side 5

Hvad vil den nye regering?

LG Hansen

Efter lange forhandlinger dannede Lars Løkke en ren Venstre-regering.

Regeringsgrundlaget afspejler meget godt den aftale, som uudtalt eller udtalt reelt må eksistere mellem Venstre og DF for at denne regering ikke vælter med det samme – Venstre ville ikke sidde længe på taburetterne, hvis ikke DF nikkede godkendende til det.

I regeringsgrundlaget er der udtryk for et ønske om at sætte skatterne ned og beskære den offentlige sektor på den ene side, og et ønske om at stramme kursen over for flygtninge og indvandrere på den anden.

Man kan allerede se den politiske linje blive ført, blandt andet i den nye KL-aftale Lars Løkke og co. fik i hus, der bebuder at kommunerne skal spare 2,4 mia. kroner om året. Dog vil nogle af pengene blive ført tilbage efter denne valgperiode udløber, men de vil være øremærket.

Et meget centralt ord i aftalen er ”effektivisering”. Det udtryk får det til at løbe koldt ned af ryggen på mange offentlige ansatte, da de udmærket ved hvad politikerne mener når de siger det: NEDSKÆRINGER og FYRINGER.

Udlændingepolitikken

Den anden side af regeringsgrundlaget handlede som sagt om en strammere udlændingepolitik. Her er der selvfølgelig også nedskæringer, faktisk regner Venstre med at kunne spare 1. mia. om året, på trods af at de blankt indrømmer at der kommer flere asylansøgere – deres løsning er ikke at lade dem komme ind.

En af måderne er at nægte permanent opholdstilladelse til folk der ikke kan snakke dansk. Man skal endvidere kunne få ekstra støtte fra staten hvis man kan dansk.

Dette er en del af optjeningsprincippet, der skal genindføres, hvor staten laver en tjekliste over hvad du skal kunne for at vi gider have noget med dig at gøre.

En anden central ting på tjeklisten er at arbejde – uden det kan du i øvrigt heller ikke få opholdstilladelse. For Danmark skal være åben for dem der ”kan og vil”, men ikke for dem der ”ikke vil”, som regeringsgrundlaget udtrykker det. Et åbenlyst spørgsmål er vel så, hvad med dem der vil, men ikke kan?

Fattigdom

En måde at spare penge på udlændige-området er at gøre det mindre “attraktivt” at søge asyl i Danmark. Dette gøres blandt andet, ved at sætte ydelsen til flygtninge og asylansøgere ned til SU-niveau for folk der har været her i mindre end 7 ud af de sidste 8 år.

Mange studerende udtrykker allerede utilfredshed med hvor svært det er at leve for denne ydelse uden at have et arbejde ved siden, og de er på et sted i deres liv hvor de har minimale udgifter. Det er helt absurd at man kan forvente at en familie kan leve for denne ydelse, i et samfund som det danske.

De sidste små to linjer i regeringsgrundlaget, fortæller at man vil ”styrke indsatsen i flygtningenes nærområde”, uden nogen form for uddybelse om hvordan man vil det.

Ikke bare er disse nærområder overbelastet allerede, men det er i virkeligheden også bare en behandling af symptomerne.

Det er da godt den nye regering vil hjælpe folk hvor de er. Men de skriver i samme dokument om hvordan de vil fortsætte bombningen af Syrien og Irak, udbygge arbejdet med udenlandske efterretningstjenester, der er med til at skabe ustabilitet i mange af disse områder og sænke udviklingsbistanden.

Det ser alt i alt ud til at vi må forberede os på at tingene bliver som sidst vi havde en borgerlig regering.

På den ene side kommer Venstre og Liberal Alliance til at få gennemført skattelettelser til de rige og forringelser for de fattige, uden at DF løfter en finger til modstand.

På den anden side vil DF sidde og få gjort Danmark mere fremmedfjendsk og generelt gøre tilværelsen svære for dem der ikke har samme hudfarve, religion eller sproglig ophav som dem selv.

Flere artikler fra nr. 346

Flere numre fra 2015

Se flere artikler af forfatter:
LG Hansen

Siden er vist 1448 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside