Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 347 – 10. september 2015 – side 2

Total opgiver skifergas-planer i Dybvad

Marie Jæger

Det franske olieselskab, Total, har annonceret, at de lukker prøveboringerne i Skæve nær Dybvad i Nordjylland permanent.

Total begrunder beslutningen med, at skiferlaget ikke har tilstrækkelig tykkelse til kommerciel gas. Med andre ord, vurderer Total ikke, at man kan udvinde skifergas med tilstrækkelig profit.

Det seneste års kraftige fald i olieprisen har sandsynligvis også bidraget sit til, at udsigterne til profit ved skifergasudvinding fremstår noget mere tvivlsomme.

Indtil videre har Total brugt 300 mill. kr. på prøveboringen ved Dybvad. På trods af det fortæller Totals danske talsperson, Henrik Nicolaisen, til Arbejderen, at man stadig overvejer at foretage målinger andre steder i Nordjylland med henblik på nye boringer.

Kampen mod skifergas fortsætter!

Socialistisk Arbejderavis har talt med Benny Sørensen, som har været en aktiv del af protesterne omkring Camp Total Protest siden begyndelsen af marts.

“Vi fortsætter modstanden, indtil borepladsen er ryddet, genoprettet som mark og ligger rent og grønt som før. Protest-lejren bliver liggende, og vi fortsætter vores aktiviteter som hidtil. Og vi holder øje med Totals videre planer.”

Det er det første Benny Sørensen fortæller mig, da jeg fanger ham på Total Protest Campens hovedtelefon.

Delsejr giver selvtillid

Han fortæller, at modstanden mod Totals prøveboringer kun er blomstret endnu mere op efter Total har droppet planerne om skifergas-udvinding ved Dybvad.

“Det er klart, at det giver større incitament til at fortsætte modstanden,” fortæller Benny. “Protesterne har betydet, at folk er blevet opmærksomme på, at det kan betale sig selv at sætte sig ind i ting og protestere, når det er nødvendigt.”

Totals kapitulation i Dybvad er kun en delsejr for Camp Total Protest. Slutmålet er et totalt forbud mod skifergas-boringer i Danmark.

Jeg spørger Benny, hvordan perspektivet for at opnå dette ser ud med en ny borgerlig regering:

“Det er selvfølgelig mere op ad bakke med en borgerlig regering. Men vi er nogle, der håber, at denne regering ikke får lov at sidde så længe.”

Se også:
SAA 347: Nyt studie: Kystbyer kan være druknet om få årtier

Flere artikler fra nr. 347

Flere numre fra 2015

Se flere artikler af forfatter:
Marie Jæger

Siden er vist 1292 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside