Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 348 – 2. oktober 2015 – side 15

Gyldent håndtryk i Odense kommune

Lene Junker

En socialrådgiver blev whistleblower og afslørede grove brud på loven i Odense Kommune. Dansk Socialrådgiverforening bakkede op og sagen vakte stor vrede i byen.

Nogle af de allermest sårbare og udsatte børn i kommunen blev nægtet den støtte, de ifølge loven havde krav på.

Kommunens Børn og Unge-udvalg var orienteret om fremgangsmåden, men INGEN havde givet sig tid til at undersøge konsekvenserne af besparelserne.

Måske fordi det var det nemmeste? Måske fordi man ikke ønskede at vide det? Og nu vasker alle, inklusive rådmanden, deres hænder.

Da en ekstern undersøgelse viste, at der var begået lovbrud, så var det klart, at de ansvarlige i forvaltningen måtte forlade deres poster. (I øvrigt en ganske unødvendig undersøgelse. Man kunne jo bare tale med de berørte socialrådgivere i stedet for at smide en halv million kr. ud ad vinduet.)

4,5 millioner

Men hvorfor skal direktøren for Børn og Unge-forvaltningen, Peter Pietras, have 4,5 millioner kr. for at gå? Han må da have misligholdt sin kontrakt på det groveste.

Har kommunen virkelig indgået en kontrakt med en topembedsmand, som betyder, at uanset hvad så koster en fyring i utide 4,5 millioner?

Eller er de 4,5 millioner prisen for at tage skraldet og forholde sig tavs om politikernes medvirken og medansvar? Det er i al fald de samme politikere, som har givet grønt lyst til det gyldne håndtryk.

Igen

For mindre end to år siden blev den tidligere direktør for Børn og Ungeforvaltningen, Jimmy Streit, fyret med et gyldent håndtryk på 2,3 millioner, og efterfølgende tavshed om årsagen.

Ansatte i Odense Kommune møder hele tiden krav om besparelser, og mange ansatte bliver sparet væk. Vores fælles velfærd er ved at bryde sammen om ørerne på os.

Siden har 124 forældre til handicappede børn henvendt sig til Odense Kommune, fordi deres børn heller ikke får den støtte, som de ifølge loven har krav på.

Det er vanvittigt at være vidne til en sådan løsagtig omgang med pengene.

Politikere og embedsmænd samarbejder om at dække over konsekvenserne af deres besparelser. De lukker sig om sig selv og forbliver tavse, om hvad der foregår.

Flere artikler fra nr. 348

Flere numre fra 2015

Se flere artikler af forfatter:
Lene Junker

Siden er vist 1461 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside