Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 349 – 12. november 2015 – side 5

Nyt klistermærke

Åbne grænser – Ja tak

Marie Jæger

“Fra rummet ser vi ingen landegrænser. Vi ser kun en unik planet med en tynd, skrøbelig atmosfære, svævende i et vidtstrakt, ugæstfrit mørke. Heroppefra er det krystal klart, at vi er én menneskehed, og i sidste ende deler vi den samme skæbne.” – Astronaut, Alexander Gerst, på sin blog 25. juli 2014

Klistermærke: Åbne grænser

Det kan måske være svært at se i en verden, hvor racistisk retorik og politik hver dag flyder fra medier og politikere, hvor størstedelen af vores liv organiseres inden for nationalstatens rammer, og hvor vores løn og levevilkår presses med henvisning til den nationale konkurrencedygtighed.

Nationale identiteter har kun til formål at skabe opbakning til de magthavere, der står for racistiske og asociale nedskæringer, som rammer både danske arbejdere, arbejdsløse og studerende, men også flygtninge og migranter, som har set sig nødsaget til at søge en fremtid uden for deres hjemland.

Nationale grænser opretholdes med vold, der hver dag rammer tusindvis af flygtninge, som søger sikkerhed inden for Europas grænser.

Vores solidaritet ligger ikke hos vores nationale eller europæiske magthavere, som uden at blinke lader millioner af flygtninge vente under horrible forhold i lejre, mens de stadigt sender nye bomber og tropper til andre lande.

Vores solidaritet ligger hos den globale arbejderklasse, som gang på gang fordrives fra deres hjem på grund af globale magthaveres imperialistiske interesser.

Mennesker skal have ret til at rejse derhen, hvor de vil – hvad enten det er efter arbejde, sikkerhed, kærlighed eller noget helt fjerde.

Vi skal ikke lade vores magthaveres grænser forhindre, at mennesker slår sig ned og skaber et liv, hvor de vil. Vi skal åbne grænserne for alle og byde velkommen til vores nye naboer, kolleger og kammerater i kommende kampe mod nedskæringer.

Vi skal åbne grænserne og svare på magthavernes racisme med solidaritet og internationalisme!

Nyt klistermærke fra IS/U

Vi har lavet et nyt klistermærke med teksten “Åbne grænser – Ja tak”, der kan bruges i kampen for flygtninges rettigheder og i EU-valgkampen.

Du kan få dem i din IS/U-afdeling: 10 stk. for en tyver eller 30 stk. for 50 kr.

Eller du kan bestille dem på mail – isu@socialister.dk – så kommer der porto oveni.

Flere artikler fra nr. 349

Flere numre fra 2015

Se flere artikler af forfatter:
Marie Jæger

Siden er vist 2261 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside