Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 349 – 12. november 2015 – side 6

Tag statsborgerskabet fra DF’s Christian Langballe!

De seneste måneder har vi set en enorm bølge af solidaritet og støtte til de – især syriske – flygtninge, som er rejst til eller gennem Danmark.

Dansk Folkeparti har haft lidt svært ved at manøvrere i en situation, hvor folkestemningen er vendt, og meningsmålinger har vist at 56 pct. af befolkningen (mod 36 pct. året før) mener, at Danmark bør tage imod flere flygtninge.

Derfor har de været forholdsvis stille på flygtningeområdet – indtil de på snedig vis fandt en måde at afspore debatten på:

De seneste uger har politikere og medier kørt en smædekampagne mod Belal El-Khatib, som fik nægtet statsborgerskab af politiske grunde – nemlig at han (med lovlige midler) arbejder for et kalifat i Danmark.

Det har DF så prøvet at generalisere: Fremover skal det være muligt at tage statsborgerskabet fra personer der “svigter dette løfte om loyalitet og troskab over for Danmark,” som Christian Langballe siger.

Hvis DF virkelig er så ivrig efter at “forsvare demokratiet” burde man måske starte med at kigge på sin egen (meget udemokratiske og topstyrede) parti-organisering.

Dernæst på de 20 pct. af deres egne vælgere, som foretrækker demokratiet erstattet med “en stærk leder”, som ikke behøver stå til regnskab for folketinget eller vælgerne.

Hvad vi egentlig er vidne til er en hetz mod radikale muslimer, som naturligvis er ekstremt nem at generalisere til en hetz mod muslimer som sådan – den gruppe i Danmark og Europa som er hårdest ramt af racismen.

Venstrefløjen må gå forrest i kampen mod denne hetz og forsøg på tankekontrol. Og vi må ikke lade DF’s giftige islamofobi afspore kravet om asyl til alle.

Se også:
SAA 349: Får ridderkors: En stor dag for Søren Pind
SAA 349: Integrationsydelsen: Nedskæringer betyder stagnering og fattigdom
SAA 349: Integrationsydelse får kun få i job

Flere artikler fra nr. 349

Flere numre fra 2015

Siden er vist 1330 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside