Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 349 – 4. december 2015 (Kun online)

Jordskreds-nederlag til magthaverne

Jesper Juul Mikkelsen + Bo Nielsen

Gårsdagens NEJ forsvarede ikke blot vores demokratiske indflydelse på retspolitikken.

NEJ'et viste også, at vi er rigtig mange, som har mistillid til de ledende politikere og den overklassepolitik, de repræsenterer. Dén elite gav vi et nederlag.

Nu vil valgresultatet blive gjort til et spørgsmål om danskernes nationalisme og 'de lavtuddannedes snæversyn'.

NEJ'et er ikke 'Thulles NEJ'!

Igår stemte hver anden socialdemokrat, hver anden SF'er, hver anden Alternativet-vælger og tre ud af fire Ø-vælgere NEJ. Dét er IKKE hundredtusinder af nationalister – men derimod hundredtusinder af almindelige mennesker.

Det er ikke os, der sælger velfærden for grænsebomme og national kitsch – det er JA-partierne, som står for en europæisk chauvinisme og et Fort Europa med tusinder af flygtninges blod på hænderne.

NEJ'et kan give os selvtillid – til at sige mere NEJ!

NEJ'et var et indblik i, at vi er mange som ikke er enige med eliten. Dansk Folkeparti førsøger at fremstille sig selv som talerør for utilfredsheden i befolkningen, men med finansloven har de endnu engang vist, at de blot er mere af det samme overklasse-slæng.

Ved folketingsvalget i juni i år var der ca 600.000, der stemte for et alternativ til venstre for Socialdemokratiet – 600.000, der går op imod den nyliberale krisepolitik.

Det er primært arbejdere og unge og dem, der er blevet klemt i nedskæringspolitikken, og som ikke har tillid til den ”ekstreme midte”, Venstre og Socialdemokratiet.

Det her store NEJ skal altså også ses som et udtryk for en generel politisk krise, som hænger sammen med kapitalismens krise.

Vi gav elitens EU og det asociale, racistiske og stadigt mere autoritære politiske flertal herhjemme et nederlag, der sved helt op i elfenbenstårnet.

Nu er opgaven at gøre den selvtillid, som NEJ'et giver – aktiv – til en kamp mod regeringens og elitens asociale politik.

Vi kan gøre det igen

Hvis vi skal vinde over elitens politik, må vi skabe en bevægelse af almindelige arbejdere og fattigrøve. Vores situation bliver ikke bedre førend, vi begynder at slå igen.

Den kamp som ligger foran os handler om en ordentlig levestandard for alle, solidaritet med mennesker på flugt, og behovet for grundlæggende forandring af
vores produktion og samfund.

Det er derfor vigtigt, at vi nu højt og klart siger, at vi er mange for hvem NEJ'et igår ikke var et spørgsmål om nationalisme og selvtilstrækkelighed, men om vi vil en helt anden vej.

Lad os bruge sejren til at gå ud og fortsætte diskussionerne med vores kolleger og skolekammerater. Lad os argumentere for, at VI kan skabe forandringerne. Ikke ved en overdreven tillid til politikere, men gennem fælles kamp fra neden.

NEJ BLEV DER SAGT – og vi kan gøre det igen.

Flere artikler fra nr. 349

Flere numre fra 2015

Se flere artikler af forfatter:
Jesper Juul Mikkelsen
Bo Nielsen

Siden er vist 1881 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside