Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 350 – 17. februar 2016 – side 2

Randers

Det flæsker sig

Charlie Lywood

Venstre i Randers ønskede at sidde på flæsket efter kommunalvalget i 2014. De indgik derfor en såkaldt konstitueringsaftale med Dansk Folkeparti.

Hamburgerryg og Inger Støjberg

Inger Støjberg kom i modvind efter at have påstået, at en børnehave i Aalborg forbød svinekød i madpakken – hvilket var løgn.

DF så derved deres snit til at få indført en hed drøm: At få svin på menuen i daginstitutionerne. Nu skulle der serveres dansk mad for poderne i Randers.

Venstre havde nok håbet på, at DF havde glemte det. Men ak – DF krævede deres pund flæsk her i efteråret. Venstre måtte, på trods af deres liberale ståsted, krybe til korset. Eller bryde med DF. De valgte svinene.

Således startede frikadelle-krigen i det midtjyske.

Det hjalp lige lidt, at der aldrig har været et problem i nogen daginstitution i Randers. Eller at man ikke havde afsløret, at sleske muslimer havde planer om at forbyde svinekød ved at kuppe forældre-bestyrelserne.

Ej heller at man ved kommunalt diktat forhindrede, at forældrerådene i samarbejde med fagpersoner kunne sammensætte en sund og varieret kost for børnene. Nu skal der serveres svin.

Den stinker ikke bare af stegt flæsk, men af nationalisme og muslim-bashing. Det var kun muligt i en atmosfære af frygt og fordomme skabt af de to partier på landsplan.

Socialistisk Arbejderavis siger velbekomme.

Flere artikler fra nr. 350

Flere numre fra 2016

Se flere artikler af forfatter:
Charlie Lywood

Siden er vist 1447 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside