Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 350 – 17. februar 2016 – side 3

19. marts

International aktionsdag mod racisme og fascisme

Den 19. marts går mennesker over hele Europa på gaden i anti-racismens navn, som modsvar på den racistiske politik som gennemsyrer hele Fort Europa.

Initiativet er taget af den græske antiracistiske og antifascistiske organisation KEERFA, som blandt andet er frontløberen i den aktivistiske og juridiske bekæmpelse af det fascistiske Gyldent Daggry.

19. marts-demonstrationerne sker i forbindelse med FN’s Internationale dag mod racisme. Der er allerede annonceret demonstrationer i Grækenland, England, Østrig, Catalonien, Spanien, Polen, Irland, Schweiz, København og Odense med flere.

Den danske regering, som er i samarbejde med resten af Fort Europa, står som ansvarlige for en af de største humanitære katastrofer i nyere tid.

Flygtningekrisen kan ikke løses ved at lukke grænserne og lade folk drukne i Middelhavet. Derimod vil den blive ved, så længe man fører krig i Mellemøsten i jagten på geopolitiske og økonomiske interesser.

Den eneste måde, vi kan stille politikerne til ansvar, er ved et fælles, antiracistisk og solidarisk modsvar, ligesom vi så det den 12. september 2015, hvor op mod 40.000 mennesker demonstrerede i Danmark for ordentlige forhold for flygtninge.

Derfor er det vigtigt, at vi også i Danmark bakker op om initiativet, som skal give et internationalt svar på et internationalt problem.

Hvis du vil være med til at styrke den antiracistiske bevægelse og gøre 19. marts stor, kan du:

  • Komme til møde og blive aktiv (møder bliver opreklameret på initiativets facebookside).
  • Kontakte arrangørerne og få materialer til din skole, arbejdsplads, boligområde osv.

Se mere og kontakt os på

København: Se ‘Demonstration: Solidaritet mod Racisme’ på Facebook – og skriv til ‘Flygtninge og muslimer er velkomne’, hvis du vil i kontakt med arrangørerne.

Odense: Se ‘Racismefri By – Odense for Mangfoldighed’ på Facebook. På racismefribyodense.dk findes email og link til facebooksiden.

Flere artikler fra nr. 350

Flere numre fra 2016

Siden er vist 1345 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside