Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 350 – 17. februar 2016 – side 8

Racisme og nedskæringspolitik

Charlie Lywood

Antiracismen er blandt de mest centrale politiske spørgsmål for socialister overhovedet i øjeblikket.

I en krisepræget kapitalisme er racismen fuldstændig afgørende for at skabe legitimitet om den borgerlige regerings asociale nedskæringspolitik. At sige nej til racisme er at sige nej til splittelse af arbejderklassen.

Danske arbejdsgiveres forslag om en lav indslusningsløn for flygtninge på 70 kr. i timen vil være med til at underminere mindstelønnen og presse lønninger i det hele taget.

Racismen er ikke bare et økonomisk spørgsmål. Regeringens umenneskelige politik handler ikke om at spare penge.

Sandsynligvis ville det give en langt større samfundsmæssig gevinst, hvis vi åbnede grænserne og integrerede flygtninge på arbejdsmarkedet, eller lod dem flytte ind i lejligheder, der i forvejen står tomme, fremfor at bruge hundredtusindvis af kroner på at opvarme telte, blot for at flygtninge ikke skal føle sig velkomne.

Del og hersk

Politikernes racisme handler udelukkende om at skabe et fjendebillede, der skal få os til at glemme, at det er de selvsamme politikere, der gang på gang forringer levevilkårene for almindelige mennesker – danskere såvel som flygtninge.

Det er klassisk del og hersk politik. Hvide danskere skal sættes op imod brune danskere, og vi bliver alle sammen trynet af dem, som skummer fløden.

Det stærkeste modsvar til racisme, splittelse og syndebukspolitik er sammenhold og solidaritet på bunden.

Når tusindvis af politiske aktivister, almindelige antiracister, flygtninge, muslimer, studerende, arbejdere og arbejdsløse går på gaden sammen, med et fælles budskab om, at vi ikke vil finde os i regeringens splittelsespolitik, skaber vi et rum, hvor racisme og islamofobi er umulig.

Flere artikler fra nr. 350

Flere numre fra 2016

Se flere artikler af forfatter:
Charlie Lywood

Siden er vist 1370 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside