Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 354 – 1. oktober 2016 – side 5

Nye højrerabiate borgerdyr

Bo Nielsen

Nye Borgerlige er det værste fra Dansk Folkeparti og Liberal Alliance – på speed. Nu har de kurs mod Folketinget.

Jens Galschiøt: Min indre svinehund (1993). Foto: Neogeografen

Jens Galschiøt: Min indre svinehund (1993).
Foto: Neogeografen

Bedst da dansk politik ikke syntes at kunne komme længere ud på det racistiske overdrev, kom Nye Borgerlige (NB) ind ude fra højre og ville i Folketinget.

Indsamlingen af underskrifter til opstilling til folketingsvalg gik raskt, og snart kunne partiet bryste sig af op mod 2.000 medlemmer og ni byrådspolitikere, som var skiftet fra andre partier.

22. september kunne NB så fortælle, at de har afleveret de krævede 20.109 vælgererklæringer til Indenrigsministeriet.

Et par dage senere viste to meningsmålinger, at NB ville komme i Folketinget med 8-9 mandater, hvis der var valg nu. Mange er med god grund rystede.

Politik for overklassen

Den mest synlige af partiets to ledere er Pernille Vermund, som er tidligere konservativ byrådspolitiker og folketingskandidat.

Den anden er Peter Seier Christensen, som udover at være bror til Saxo Banks stifter Lars Seier, har gjort sig bemærket ved at stille op som taler til den racistiske gadeorganisation Pegidas demonstrationer.

De to vil lave økonomisk politik for vennerne i overklassen, så selv Anders Samuelsen og LA overhales højre om. Væk med afgifter og reguleringer af erhvervslivet, og trækprocenten skal pænt ned under de 40.

I et udkast til økonomisk politik fra hovedbestyrelsen, lægges der op til at afskaffe kontanthjælpen for alle, der ikke har fundet et job efter 8 måneders ledighed. Indvandrere skal slet ikke kunne modtage kontanthjælp.

Racismen er den altoverskyggende dagsorden

Der skal indføres totalt asylstop. End ikke krigsflygtninge er velkomne. Danmark skal træde ud af flygtningekonventionen, som Vermund kalder en slags sharia-lovgivning.

Listen over racistiske tiltag er alenlang. Blot endnu et mindre udpluk:

Kriminalitet skal koste indvandrere statsborgerskabet. Immigranter skal være selvforsørgende.

Grænserne skal lukkes totalt og permanent, og flygtninge skal sendes direkte tilbage til hvor de kom fra.

Prøver nogen ulovligt at krydse grænsen, mener Vermund – ligesom partileder Frauke Petry i det tyske Alternative für Deutschland – kan det være nødvendigt at skyde folk.

Rabiat højreparti

Ligesom det tyske AfD er NB selverklæret nationalkonservativt. De er en del af den rabiate højrefløj, der vokser op ud over Europa i disse år.

Disse partier vokser ud af at være mere rabiate i deres angreb på arbejdere, studerende og pensionister end mainstream-politikerne – og især mere rabiate end deres racistiske politik og retorik.

I virkeligheden er der ikke meget hos Nye Borgerlige, man ikke kan finde hos den mest højtråbende højrefløj i henholdsvis Liberal Alliance og Dansk Folkeparti.

Nye Borgerlige lægger så 10, 50 eller flere procent oveni. Det er slemt.

Men det farlige er ikke Nye Borgerlige som sådan. Det farlige er, at de er et udtryk for den hastighed, hvormed den politiske midte bevæger sig mod højre i disse år.

Krisen polariserer det politiske landskab. Så længe den borgerlige offensiv ikke møder modstand, er der ingen nedre grænse for, hvor langt til højre den vil gå.
Det er det, Nye Borgerliges fremkomst er et udtryk for.

Derfor er der mere end nogensinde brug for modstand mod skiftende regeringers angreb på velfærd, uddannelse osv. osv.

Og der er ikke mindst brug for socialistiske modsvar og organisering mod den racistiske splittelse – som indtil videre kommer meget mere massivt fra partier, der faktisk har magten, end fra et yderligtgående parti, der endnu kun kan håbe på at få del i den.

Se også:
SAA 354: LA og topskatten

Flere artikler fra nr. 354

Flere numre fra 2016

Se flere artikler af forfatter:
Bo Nielsen

Siden er vist 1694 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside