Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 355 – 18. november 2016 – side 3

Løkkes Tyve25-plan er borte med blæsten

Bo Nielsen

Berlingske Tidende har nomineret Lars Løkke til titlen “Årets dansker”. Her overgår virkeligheden satiren.

Lars Løkke som taleban-kriger

Lars Løkke slås for sin klasse.

Med kaos i Blå Blok og truslen om et valg, som Løkke ifølge meningsmålingerne ville tabe stort, har statsministeren suspenderet den 10-årsplan, som skulle finansieres af enorme angreb på arbejdere, unge og arbejdsløse.

Intet er sket, siden planen blev fremlagt.

Bortset fra Liberal Alliances løfte om at vælte regeringen, hvis ikke de rige med over en million om året får en fem procentpoints skattelettelse.

Og bortset fra DF’s nedsmeltning i meningsmålingerne efter afsløringerne af Morten Messerschmidts svindel med offentlige midler.

Alvoren er fattet på Venstre-organet Berlingske Tidendes redaktion.

Her spørges læserne: “Hvem har haft de største ambitioner – ambitioner om at forandre mest til gavn for flest og været i stand til at gennemføre det ved egen eller andres kraft?”

Løkke er nomineret. I ramme alvor!

Tyveri

“Vi justerer mange ting på en gang, vi strammer alle bardunerne på en gang, så teltet står stærkere og kan modstå regn og storm,” sagde statsministeren, da han i august fremlagde regeringens 2025-plan.

Regeringens egen krisepolitik er i sig selv en regulær storm, som vil udrette omfattende skader.

Der skal stjæles 20 procent af de studerendes SU i forbindelse med en omlægning af SU-systemet, som skal omfordeles til “andre dele” af planen. Rent generationstyveri.

Løkke ‘strammer’ ikke teltets barduner. Han stjæler dem.

Den såkaldte reform af kontanthjælpen skal, ifølge regeringens nyliberale ortodoksi, “motivere” folk til at arbejde. Som om arbejdsløshed er noget selvvalgt.

Værsgo at slås om underbetalte skodjobs, hvor lønnen trykkes til gavn for profitten i toppen.

I tråd med Løkkes billedsprog udtaler Rådet For Socialt Udsattes formand, Jann Sjursen, at “vandet stiger omkring anklerne” på de udsatte.

Rådet kalder det samtidig “vildt” og “ude af proportioner”, at 2025-planen indeholder en fordobling af straffen for tiggeri – det skal koste 14 dages ubetinget fængsel i førstegangstilfælde.

Løkkes nederlag

Billedet af velfærdssamfundet som et telt i møgvejr er et interessant valg af symbolik for en regering, der sender nyankomne flygtninge i netop teltlejre i sne og sjap, og gør et stort nummer ud af, at det skam er bevidst chikane.

Nu er turen nået til de ‘hvide’ – men ikke de rige. Aldrig de rige. De sidder trygt derhjemme foran deres pejs og hører stormregnen tromme mod panoramavinduernes ruder.

Men Løkkes eget prestigeprojekt som nationens store kapitalistiske planøkonom er fordampet.

Den altoverskyggende opgave for regeringen bliver nu at få en finanslovsaftale på plads inden nytår.

Med jammerlige meningsmålinger, med LA’s ultraliberalistiske krav, samt et DF, der simpelthen ikke tåler et valg, er det Løkke og det blåsorte flertal, der pludselig befinder sig midt i et uvejr.

Her i avisen har vi længe agiteret for at gøre landet uregerligt for, og vælte, Løkke. Det gør vi stadig – imens vi tillader os en lille smule skadefryd.

Flere artikler fra nr. 355

Flere numre fra 2016

Se flere artikler af forfatter:
Bo Nielsen

Siden er vist 728 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside