Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 358 – 17. marts 2017 – side 4

Tvangsdeportationer til krig og rædsel

Sigurd Sejer Skov

Den 28. februar blev mindst 15 afghanere tvangsdeporteret, efter de har fået afslag på asyl. Men den umenneskelige deportation blev ikke mødt uden modstand.

Protest mod tvangsdeportation

Man havde forberedt en protestaktion i Roskilde lufthavn, og havde forventet deportationerne der, men de tvangsudviste afghanere blev efter anvisning kørt til Odense lufthavn.

Protest-markeringen flyttede sig sidenhen til skranken ved Turkish Airlines i Kastrup, hvor omkring 40 mennesker var mødt op. Her brugte man slogans såsom ”No borders no nations, stop the deportations,” og anbefalede boykot af Turkish Airlines, som det flyselskab, der som regel bliver brugt af den danske stat til, at gennemføre deportationerne.

Deportationerne koster liv

Blandt de udviste var flere nød til at gå under jorden, så snart de ankom til Afghanistan. Christina, en af de deltagende aktivister udtalte: “Vi kan ikke udvise mennesker til døden. En af de udviste står f.eks. på Talebans dødsliste pga. hans arbejde med politisk satire. Vi kan ikke sende folk hjem til død og ødelæggelse.”

Christina eksemplificerer det med, at blot dagen efter ‘hjemsendelsen’ blev en af de afviste asylansøgere ramt af en granatsplint.

Den umenneskelige flygtningepolitik har efterhånden tusindvis af menneskeliv på samvittigheden. Konsekvensen er, at hvide europæiske liv bliver sat over andres, som om de ikke er lige meget værd.

Christina tilføjer: “Har man ikke lyst til at sende sin egen bror derned, så kan man heller ikke tvinge andre.”

Hvad skal vi gøre?

Aktioner som denne er med til, at skabe større bevidsthed om konsekvenserne af tvangsdeportationerne. Vi kan ikke sætte vores lid til, at politikerne vil løse problemet for os.

Christina siger efterfølgende: “Historien har vist at vi ikke kan regne med politikerne, og hvis deres politik ikke bliver modsagt, så bliver fremmedhadet kun værre.”

Det er klart, at vi skal gøre alt hvad vi kan, for at give den racistiske politik mindre albuerum. Derfor er organiseringen mod den racistiske politik så vigtig, den racistiske politik koster menneskeliv, og vil blive ved med det, indtil den overvindes.

Flere artikler fra nr. 358

Flere numre fra 2017

Se flere artikler af forfatter:
Sigurd Sejer Skov

Siden er vist 1107 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside