Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 358 – 17. marts 2017 – side 6

Kampen mod racismen fortsætter efter 18. marts

Jens Andersen

Det er vigtigt at bruge demonstrationerne som et springbræt for at styrke den antiracistiske kamp fremover.

Demonstrationerne 18. marts har i flere måneder været fokus for antiracistiske netværk i både Aarhus, Odense og København, ligesom de har for mange andre antiracistiske grupper rundt om i Europa.

Det er vigtigt, at de netværk, som har opbygget demonstrationerne, holder dampen oppe og fortsætter med at arbejde mod racismen.

Racismen er gennem lang tid blevet fremelsket af overskriftshungrende politikere og medier. Denne form for racisme er langt farligere end den, man møder hos nazistiske smågrupper.

Små nazigrupper kan forholdsvist nemt isoleres gennem afsløringer og demonstrationer, og derfor har de ikke den store indflydelse på den generelle befolkning.

Den mere ‘mainstream’ racisme, som kommer fra politikere og medier, er farligere, fordi den legitimeres af magthaverne, og fordi man konstant bliver konfronteret med den.

Den har i dag greb i en bredere del af befolkningen, og derfor er det ikke nok at samles en enkelt gang om en enkelt sag.

Kampen er permanent

Kampen mod racisme skal ses som en permanent kamp, og derfor er det vigtigt med permanente netværk. Jo flere grupper og enkeltpersoner, der samles i disse netværk, des stærkere står vi.

Kampen er permanent, fordi magthaverne i et klassesamfund altid vil have en interesse i at skabe splittelse i underklassen, så den slås internt i stedet for at stå sammen mod sine undertrykkere.

Derfor er det vigtigt for antiracister at forbinde sig med andre grupper, som eksempelvis grupper, der kæmper for velfærd eller imod sexisme, da de alle er en del af en kamp mod det samme undertrykkende system.

Flere artikler fra nr. 358

Flere numre fra 2017

Se flere artikler af forfatter:
Jens Andersen

Siden er vist 901 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside