Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 358 – 18. marts 2017 (Kun online)

18. marts København

Jesper Juul Mikkelsens tale

Jesper Juul Mikkelsen

Jesper Juul Mikkelsen, Internationale Socialister, holdt denne tale på 18. marts-demonstrationen i København.

18. marts, Kbh.: Jesper Juul Mikkelsen taler

Jesper Juul Mikkelsen taler ved Støjbergs integrationsministerium.
Foto: Charlie Lywood.

Jeg vil starte med et lille kage-eventyr

Efter Inger Støjberg havde vist sin kage frem – den kage, hvor hun fejrede de 50 asylstramninger – mødtes hun med Lars Løkke og Kristian Thulesen Dahl og Naser Khader og mange andre ledende politikere for at spise den dejlige kage – de var jo alle enige om, at de 50 stramninger virkelig var noget at fejre.

Men da Inger skar det første stykker ud af kagen, var det ikke flødeskum eller kagecreme, der flød ud af den dejlige kage – nej det var blod! Og der flød rigtig meget blod ud af kagen – der løb blod ud på bordet – og ned på gulvet – og ned på politikernes fine sko – og de dyre jakkesæt blev helt snaskede.

Og Naser Khader blev helt vild og løb rundt og råbte vi har blod på hænderne – vi har alle sammen blod på hænderne. Åh, det var så skrækkeligt!

Men heldigvis viste Lars Løkke sig som det, man kalder en sand statsmand. Han rejste sig, tog sin fadøl og råbte “SKÅL, SKÅL for Danmark – SKÅL for Danskheden,” og det hjalp på humøret! Og efter politikerne havde drukket, blev de alle enige om, at man sagtens kunne vænne sig til kagens underlige smag.

Dette lille eventyr rummer desværre en kerne af sandhed. Og det er derfor, at vi er her i dag.

Vi kan ikke overlade fremtidens samfund til politikere som fejrer døde bådflygtninge og overfyldte flygtninge-lejre og fattigdomsskabende integrationsydelse – med kage!

Vi skal bygge en bevægelse – fordi vi skal være med til at slås om, hvordan fremtidens samfund skal se ud.

Afledning

Politikere som Trump i USA, Gerd Wilders i Holland, Le Pen i Frankrig til Inger Støjberg og DF her i Danmark bruger bevidst racismen til at aflede den voksende vrede, som er i vores samfund.

Mange mennesker har i dag udsigt til et hårdere og dårligere liv end deres forældre havde.

2/3 af husstandene i de 26 OECD-lande havde en lavere levestandard i 2015, end de havde i 2005.

Du kan med velbegrundet frygt i stemmen spørge dig selv: “Er der noget, der hedder folkepension, når jeg bliver gammel?”

Hvis du har oplevet stressen på sygehusene eller den manglende arbejdsglæde hos folkeskolelæren, har du oplevet, at vores velfærdssamfund er i forfald.

Social katastrofe

Arbejdsløshed eller sygdom kan i dag betyde en decideret social katastrofe, hvis det rammer en almindelig arbejder.

De mest udsatte er blevet rigtigt fattige. 70 % af kontanthjælpsmodtagerne oplever basale afsavn – så som at springe måltider over, droppe at tage bussen og droppe at købe medicin. Vi har i løbet af få år fået en virkelig fattig underklasse i Danmark.

Den konservative politiker, Rasmus Jarlov, sagde den anden dag i Berlingske Tidende, at “Danmark aldrig bliver det samme igen”. Og det var igen muslimerne og mennesker fra Mellemøsten, som blev beskyld for det ene og det andet.

De rige bliver rigere

Men vi skal aldrig glemme, at det er politikere som ham, der har været med til at gøre Danmark til et mere og mere ulige og asocialt land. Politikere som ham har bevidst gjort livet hårdere for bunden af samfundet – mens hans rige venner bliver rigere.

Vi skal nemlig huske at – den private opsparing hos den rigeste elite enorm og den er voksende! Vi skal huske de 150 milliarder, som er gemt i skattely. Vi skal husker de 20 milliarder, som forsvandt ved snyd med negativ moms. Og vi skal huske, at alene i 2015 havde de største virksomheder i Danmark 226 milliarder i overskud – efter skat!

Vi skal som anti-racistisk bevægelse forstå folks frygt for fremtiden – men højt og klart sige, at frygten for fremtiden skyldes alt for mange års politik, som har fyldt lommerne hos de rige – betalt af vores alle sammen sikkerhed og velfærd.

Giv ikke op!

Og jeg vil slutte med det her.

Kære muslimske medborger! Kære dig, som er brun i huden! Kære dig, som taler et andet sprog end dansk! Jeg kan godt forstå, hvis du føler en trang til at give op – hvis du har lyst til at isolere dig og gemme dig for racismen.

Men du skal vide, at vi er en underskov af mennesker, som ønsker et multikulturelt samfund. Som ønsker et opgør med islamofobien, som kan se uhyggelige ligheder mellem den hetz, jøderne oplevede i 30’erne, og den muslimerne er udsat for i dag.

Lad os arbejde for at bryde de mure ned, som politikerne og samfundet bygger op. Solidaritet er ikke noget, som kommer af sig selv. Det kræver fælles handling og fælles organisering.

Byg en anti-racistisk bevægelse

Når vi arbejder sammen på tværs af kultur og hudfarve, opdager vi, hvad de racistiske løgne er – nemlig ikke andet end løgn. Vi skal sammen bygge en anti-racistisk bevægelse – for at vi på sigt kan organisere magtfulde protester mod den racistiske afledningsmanøvre.

Vi ønsker at lave en hvid-brun alliance – en alliance, hvor nye venskaber og en fornyet solidaritet kan vokse frem. En bevægelse, som klart og tydeligt siger, at vores muslimske brødre og søstre er velkomne. En bevægelse, som holder fast i, at du er dansk – hvis du føler dig dansk. Og selv om du ikke føler dig dansk – ja, så er du velkommen her.

En alliance, som forstår, at den voksende sociale ulighed er den jord, de racistiske ideer kan gro i. Derfor skal vi sammen svare igen, når politikerne endnu engang vil skære i dagpengene og kontanthjælpen eller sparer på vores folkeskoler eller sygehuse.

Tiden er ikke inde til at græde eller til at blive apatisk. Tiden er inde til at organisere os sammen. Tiden er inde til at få nye venner og sammen bygge en slagkraftig antiracistisk bevægelse.

Overskrifterne er indsat af redaktionen.

Flere artikler fra nr. 358

Flere numre fra 2017

Se flere artikler af forfatter:
Jesper Juul Mikkelsen

Siden er vist 1322 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside