Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 360 – 27. juni 2017 – side 4

Anmeldelse

Syrien: revolution, kontrarevolution og krig

Carolyn Stratton

Man hører dagligt om Syrien, men der lader til at være en fortælling i mainstream-medierne om, at konflikten ligger århundreder tilbage, og at den er for svær at forstå.

Syrien: Revolution, kontrarevolution og krig

Køb pjecen på Modstand.org

Vi bliver fortalt, at Mellemøsten altid har haft konflikter, og at disse har udviklet sig isoleret fra den vestlige verden. Krisen i Syrien har efterladt mange overvældede og undrende over for, hvordan man bør reagere.

Mennesker på alle sider af det politiske spektrum stiller presserende spørgsmål som: Er der brug for mere militær intervention i Syrien? Nytter nødhjælpen? Hvordan kan vi vise solidaritet med det syriske folk og med flygtninge?

Pjecen fra Forlaget Modstand.org af Anne Alexander og Jad Bouharoun: “Syrien: revolution, kontrarevolution og krig” forsøger at svare på disse vigtige spørgsmål.

Den giver krisen i Syrien fyldestgørende kontekst, og den giver et perspektiv, som ellers bliver ignoreret af den herskende klasses medier.

Historisk kontekst

Pjecen introducerer konflikten ved at se på kolonialisme i Syrien efter det Osmanniske Riges sammenbrud for næsten hundrede år siden.

Dette etablerer en historisk kontekst for konflikter i Syrien og rammesætter kritikken af de europæiske kolonimagter. Herefter kommer en forklaring på regimeskiftene i Syrien, som giver plads til oprør og efterhånden til borgerkrig.

Gennem hele pjecen er der et globalt udsyn, som er vigtigt for at forstå, at Syrien ikke er et isoleret land med isoleret politik.

Pjecen er også skrevet med perspektiver fra syrere, som ofte bliver ignoreret i den herskende klasses medier, og inkluderer fortællinger om kampen mellem den herskende politiske klasse og syriske arbejdere.

Pjecen afsluttes med opfordring til organisering og handling i solidaritet med en revolution fra neden. Arbejderklassen har ikke været et passivt offer i den syriske krise, men har og vil fortsætte med at organisere modstand.

Must-read

“Syrien: revolution, kontrarevolution og krig” gør komplekse fortællinger og politiske realiteter forståelige for de mange ved at være oplysende og ved at opfordre til dialog.

Pjecen giver den nødvendige kontekst ved at inkludere nylige begivenheder uden forsøg på at forsimple de faktorer, som har ledt op til krisen.

Den giver også ideer til, hvordan læseren kan agere mere solidarisk med det syriske folk, og forbinder begivenhederne i Syrien med et globalt kapitalistisk system, der undertrykker arbejdere.

Pjecen er et must-read for venstreorienterede i hele verden, som søger en bedre forståelse for Syrien, men også for hvad deres egen rolle er i kampen.

Anne Alexander og Jad Bouharoun’s “Syrien: revolution, kontrarevolution og krig” gør læseren klogere på Syrien, samtidig med at den peger på, at arbejderklassen bør kræve forandring sammen med og i solidaritet med det syriske folk.

Køb pjecen på Modstand.org

Syrien: Revolution, kontrarevolution og krig

Anne Alexander og Jad Bouharoun

42 sider – 40 kr.

Køb pjecen på Modstand.org

Se også:
SAA 360: Mød Anne Alexander i Aarhus, Odense og København i oktober

Flere artikler fra nr. 360

Flere numre fra 2017

Se flere artikler af forfatter:
Carolyn Stratton

Siden er vist 2017 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside