Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 361 – 4. september 2017 – side 2

Pride2017

Gesten Pride – et modsvar til homofoberne

Anna Wolf

26. august 2017 er datoen for den første Pride i den sydjyske by, Gesten, der tæller 930 indbyggere.

Den 3. juli skrev Anni Grimm, byrådsmedlem i Vejen Kommune, et stærkt homofobisk læserbrev i Jydske Vestkysten. DF’eren, der er bosat i Gesten, er træt af “politisk overkorrekthed”, der giver “afvigere” ret til frit at eksistere i det offentlige rum.

Hendes mildest talt afskyelige udtalelser, der bl.a. indeholdt nogle usmagelige sex-vittigheder, er blevet mødt med modstand i hele landet.

Den bedste respons har været landsbyens indbyggeres egen effektive organisering af en Pride-fest for at sige fra og vise, at homofoberne er de få. I den lille by med omkring 930 indbyggere, samledes over 1000 mennesker til Gesten Pride.

Hvis man skulle have glemt, hvad Gay Pride handler om, når man er i København, hvor forskellige virksomheder tager regnbuen til sig i et par dage, er Gesten Pride påmindelsen: Pride er svaret til homofoberne.

Det er markeringen af fortidens, nutidens og fremtidens kampe, der har vundet rettigheder og reformer. Det er en synliggørelse og en solidaritetserklæring. Og det er et eksempel på, at det er muligt at opbygge brede bevægelser, der kan sige fra over for både homofoberne, chauvinisterne, racisterne, fascisterne mv.

Flere artikler fra nr. 361

Flere numre fra 2017

Se flere artikler om emnet:
Bøsser-lesbiske-trans

Se flere artikler af forfatter:
Anna Wolf

Siden er vist 1083 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside