Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 361 – 4. september 2017 – side 6

Fascistisk skibsbesætning afvist i Middelhavet

Sigurd Sejer Skov

Den franske fascistiske gruppe “Defend Europe” har hyret et skib og startet sit togt i Middelhavet, for at modarbejde NGO’er, som har til formål at redde flygtninge i Middelhavet.

Bådflygtninge

Skibet C-Star som er hyret af det fascistiske “Defend Europe”, har de seneste dage oplevet stor modstand fra lokalbefolkning og havnearbejdere bosat omkring Middelhavet.

De blev både afvist i den tunesiske havn i Zarzis samt i Leraptera på Kreta, hvor de blev mødt af protester. Repræsentanten for de tunesiske fiskere udtalte: “Det er det mindste vi kan gøre, situationen i Middelhavet taget i betragtning (...) Afrikanere og muslimer dør!” En af de ansatte på havnen stemte i: “Skulle vi lukke racister ind her? Aldrig!”

Den vrede som racisterne på C-Star har vakt, skal også vendes mod Fort Europa. Den italienske regering har skærpet søfartsreglerne i deres farvand således, at skulle de redde nogen, er de påbudt at sejle dem til havn selv, uden at lade vedkommende gå om bord på et andet skib, samt at de kan ransages af armeret politi til hver en tid.

Fort Europa har pt. fanget mere end 60.000 syriske flygtninge i Grækenland, pga. den europæiske grænseaftale med Tyrkiet. Der er for tiden ingen sikker vej til Europa for flygtninge eller migranter.

Læger uden Grænser og Red Barnet har midlertidigt hjemkaldt deres redningsskibe fra Middelhavet efter trusler fra den libyske regering. I de første 8 måneder af 2017 har Læger uden Grænser alene reddet 16.572 mennesker i Middelhavet.

Hver dag får Fort Europa mere blod på hænderne. Åbne grænser er svaret på vanviddet.

Flere artikler fra nr. 361

Flere numre fra 2017

Se flere artikler af forfatter:
Sigurd Sejer Skov

Siden er vist 704 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside