Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 361 – 4. september 2017 – side 6

Mette Frederiksens racistiske overbudspolitik

Jens Andersen

Socialdemokraterne vil forbyde muslimske friskoler i Danmark.

”Vi ønsker at lukke alle muslimske friskoler. Det er ikke nogen god idé med lærere, der ikke spiller efter de demokratiske spilleregler.”

Udtalelsen kommer fra Mette Frederiksen, Socialdemokraternes forkvinde. Den er både i strid med religionsfriheden og racistisk, da den antyder, at muslimer ikke kan spille efter demokratiske spilleregler.

Forfejlet strategi

Socialdemokraternes strategi med at kapre stemmer fra DF ved at matche deres racisme er ikke ny, og den er hverken sympatisk eller effektiv. At S og andre partier taler DF efter munden har gjort, at racismen en del af mainstream-politiken.

Da SSFR-regeringen kom til magten i 2011, valgte de at fortsætte VK-regeringens økonomiske politik, hvilket ikke just gjorde dem populære. Hvis de vil være et reelt alternativ til højrefløjen kræver det, at deres holdninger adskiller sig fra dennes.

Socialdemokraternes udspil om lukning af muslimske friskoler kommer efter, BT bragte en artikel om, at en forstander og en lærer på én af landets 23 muslimske friskoler, havde lavet antisemitiske opslag på facebook.

Møder modstand

Undervisningsministeriet har kritiseret udspillet for at være i strid med grundloven og menneskerettighederne. Ligeledes kritiseres det af formanden for Dansk Friskoleforening:

“Med sådan et forslag amputerer man demokratiet frem for at bevare demokratiet. Det strider mod grundloven og menneskerettigheder – og vi har religionsfrihed. Hvis der er en skole, der ikke overholder loven, skal den lukkes – det er der ikke tvivl om. Og jeg er også oprørt og forarget over de sager, der har været med friskoler. Men fordi man kan finde en fejl på en skole, betyder det ikke, at det gælder alle skoler.”

Det er allerede et lovkrav, at friskoler skal undervise i demokratiske værdier som frihed og folkestyre, så man ville sagtens kunne stoppe antidemokratisk undervisning under den nuværende lov.

Flere artikler fra nr. 361

Flere numre fra 2017

Se flere artikler af forfatter:
Jens Andersen

Siden er vist 690 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside