Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 361 – 4. september 2017 – side 7

Antiracisme i efteråret 2017

Lene Junker + Sabina Hvass

Antiracistiske grupper er begyndt at arbejde sammen på landsplan. Grundlaget er det lokale arbejde i henholdsvis Århus for Mangfoldighed, Racismefri By – Odense for Mangfoldighed og Mangfoldige Stemmer Mod Racisme i København.

KEERFA-konference, 14-15. okt 2017

Det første landsdækkende møde blev holdt i Odense i juni.

Det næste koordinationsmøde skal foregå i Århus lørdag den 30. september. Formålet er igen at samle aktivister fra lokale grupper i København, Odense og Århus, men også at række ud til flere grupper rundt i landet. Vi ved de findes – og at en masse antiracister er i bevægelse lokalt.

Ved at samle kampene bliver bevægelsen helt naturligt mere synlig, og vil styrke det fællesskab, som vi har været med til at skabe.

I Odense i juni tog vi beslutning om at fokusere på nogle opgaver og aktiviteter, som alle organiseringer til stede kunne se dem selv i. Der bliver udarbejdet fælles kampagnematerialer op til kommunalvalget i november, og der er en åben invitation til at deltage i KEERFAs (bevægelsen mod den racistiske og fascistiske trussel, Grækenland) internationale konference 14.-15. oktober i Athen.

Endelig blev det vedtaget, at vi på landsplan også arrangerer markeringer af Krystalnatten den 9. november.

Racismen er åbenlys

Det er også vigtigt at følge med i, hvad der foregår rundt omkring i verden – lige fra Middelhavet over Charlottesville til Danmark, hvor forbud mod burkaer og muslimske friskoler vælter ud af den politiske midte.

Vi skal være med til at sætte et skarpt politisk fokus her, som forener og som kan stå imod den helt åbenlyse racisme, som vi oplever.

Vil du vide mere om det antiracistiske arbejde, og hvordan du bliver aktiv, så find din lokale gruppe på Facebook, eller send en mail til isu@socialister.dk, så hjælper vi dig gerne videre.

Flere artikler fra nr. 361

Flere numre fra 2017

Se flere artikler af forfatter:
Lene Junker
Sabina Hvass

Siden er vist 807 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside