Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 363 – 1. februar 2018 – side 6

Lyttemøde med Jobcentrenes Ofre og Næstehjælperne

De reformramte er klar

Charlie Lywood

Der var Stor-Lyttemøde onsdag den 24. januar i 3F’s fagforeningshus i Kbh., indkaldt af Jobcentrets Ofre og Næstehjælperne.

Lyttemøde reformramte

Baggrunden er de skandaløse forhold på specielt Lærkevej Jobcenter, hvor blandt andet en af de ledende figurer i Jobcentrets Ofre, Kim Madsen, har været til lægelig “undersøgelse”, da han deltog i en almindelig samtale om hans sag. Dette var klart ulovligt.

100 plus deltog. Et panel bestående af en praktiserende læge, en privat socialrådgiver, en advokat som kører sagerne for brugerne, en Enhedslisten-kommunalpolitiker i Tårnby og en ung reformramt.

Alternativet, Enhedslisten, Socialdemokratiet, SF og Radikale Venstre fra beskæftigelsesudvalget i Københavns Kommune deltog for at lytte.

De borgerlige glimrede ved deres fravær – inklusive den nye Venstre-borgermester, som sikkert havde travlt med at profilere sig på bagerforretningen i Tingbjerg som blev smadret.

Ingen ofre

Lars Trier Mogensen fra Radio 24/7 var ordstyrer. Han lagde tonen an ved at opfordre til en landsdækkende modstandsbevægelse! Ellers fik vi historier om alle de uhyrligheder og lovbrud som de reformramte er udsat for i Københavns Kommune.

Man overholder ikke forvaltningsloven, man presser folk til det yderste, sagsbehandlerne har alt for mange sager (kun 20 minutter til hver sag), og folk føler sig ydmygede og nedværdigede.

Panelet afslørede lag for lag det Kafkaske cirkus, som de syge reformramte
bliver udsat for. Men der var, trods den dystre baggrund en fantastisk stemning. Der var både plads til vrede, humor og gejst.

Der er ikke ret mange ‘ofre’ her. Her er solidaritet og retfærdige harme. Her er kampberedte folk. Her er folk som vil ændre tingenes tilstand.

Der kom opfordringer til at stemme anderledes, administrere loven mere lempeligt som i Norddjurs og Tårnby, skrive læserbreve og mails.

Specielt ville man følge en repræsentant for Akademikernes Centralorganisations
opfordring om at bombardere politikerne på borgen som lige nu er i gang med at revurdere Førtidspension- og flexjob-reformen, som er det lovmæssige grundlag for det, som der sker på området.

Men hvis bevægelsen skal blive en reel “modstandsbevægelse” skal andre også træde i karakter. Fagbevægelsen har en helt åbenlys interesse i at få reformen fejet af bordet.

Hele ideen med reformen er at presse folk så meget, at de, som er i arbejde, er skrækslagne for at blive arbejdsløse. Dvs. det er hele arbejderklassens sag.

De reformramte har vist vejen og er klar. Er alle andre?

Flere artikler fra nr. 363

Flere numre fra 2018

Se flere artikler af forfatter:
Charlie Lywood

Siden er vist 874 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside