Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 364 – 15. marts 2018 – side 2

Kræver 6 milliarder mere til den offentlige sektor

Sigurd Sejer Skov

Den 7. marts havde København for Velfærd indkaldt til demonstration med kravet om 6 milliarder kr. mere til den kommunale velfærd.

Omtrent 1000 mennesker mødte op til demonstrationen foran KL’s hovedkvarter i snestorm for at demonstrere mod de kommunale nedskæringer, der plager almindelige mennesker i landets kommuner.

Demonstrationens deltagere havde udover de røde fagforeningsflag medbragt hjemmelavede skilte, hvor det generelle budskab var nej til nedskæringer og ja til flere penge til det offentlige.

Demonstrationen var præget af et ungdommeligt fremmøde, nok fordi mange unge virkelig mærker både nedskæringerne og den kommende konflikt helt tæt på kroppen.

Uundgåeligt fyldte OK18 til demonstrationen, fordi Ziegler har varslet massefyringer, hvis fagbevægelsen gennemtrumfer sine krav. Noget som netop ikke behøver ske, hvis politikerne ville prioritere den offentlige sektor højere frem for skattelettelser.

Talerne havde klare budskaber om sammenhold og solidaritet, anti-racisme og feminisme i forbindelse med kvindernes internationale kampdag den 8. marts.

Næste demonstration finder sted den 22. marts foran økonomi- og indenrigsministeriet i protest mod Løkkes udligningsreform, som, i stedet for at tildele den offentlige sektor flere hårdt tiltrængte finanser, vil fjerne pengene fra København og fordele dem i provinsen.

Vi vil ikke have en omfordeling af velfærden, vil vil have mere velfærd til alle!

Flere artikler fra nr. 364

Flere numre fra 2018

Se flere artikler af forfatter:
Sigurd Sejer Skov

Siden er vist 816 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside