Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 369 – 19. november 2018 – side 7

One world against racism

Rina Krøyer + Frank Rasmussen + Lene Junker

Efter de internationale antiracistiske konferencer i Athen og London i oktober, tegner der sig nu konturerne af et internationalt antiracistisk og antifascistisk netværk.

Racismefri By – Odense for Mangfoldighed deltog i konferencen i London, organiseret af Stand Up To Racism, der samlede 1400 mennesker – de fleste fra UK: Stand Up To Racism, Unite Against Fascism, Labour, The Green Party og en del faglige organisationer. Desuden var der var folk fra Canada, Grækenland, Tyskland, Frankrig, Ungarn, Brasilien, Polen og Catalonien.

Hvert land har sine egne vilkår og udgangspunkt for kampen mod racisme og fascisme. Men der er forbavsende mange fælles problemer. Først og fremmest, at racisme og diskrimination er blevet “det nye normale” – altså dybt forankret i midterpartierne, som har haft regeringsmagten.

Det viser sig også på den måde, at hele EU er rykket til højre og stort set har overtaget Trumps politik. Ligeså med Latinamerika. Det har samtidig givet den radikale højrefløj, fascister og nazister bedre vand at svømme i, hvilket betyder, at de fører sig frem med langt større selvtillid.

På den anden side er også mange eksempler på samling, enhed og solidaritet mellem ALLE dem, som er truet af eller er imod højredrejningen. Sidste eksempel er UNTEILBAR demonstrationen i Berlin den 13. oktober, som samlede næsten en kvart million mennesker. På samme måde har græske antifascister i 3 år ført retssag mod Gylden Daggry. De forventer at vinde.

Alle talte for en international aktions- og demonstrationsdag den 16. marts 2019 – tæt på FN´s dag mod racisme og diskrimination, der understreger nødvendigheden af en international organisering for at matche højrefløjens stadig stærkere internationale sammenhold.

Vi opfordrer alle antiracistiske netværk og grupper i Danmark til at gå med 16. marts 2019. Fællesinitiativet mod racisme og diskrimination vil på sit koordineringsmøde den 2. december bestemme, hvordan vi kan indgå i det internationale netværk.

Se også:
SAA 369: Krystalnatten markeret med lysfester imod hadsk hetz fra højre
SAA 369: Interview: Kampen mod umenneskelige fængslinger af afviste asylansøgere nytter noget
SAA 369: Interview: “Der er brug for, at Danmark påny tager udgangspunkt i menneskerettigheder”
SAA 369: “Ghettogether mod racisme” i København

Flere artikler fra nr. 369

Flere numre fra 2018

Se flere artikler af forfatter:
Rina Krøyer
Frank Rasmussen
Lene Junker

Siden er vist 542 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside