Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 37 – Februar 1988 – side 2

Solidaritet på gulvplan

Tom Christiansen

Det sydafrikanske diplomati i Danmark er ikke tilfreds med deres nuværende lokaliteter i København. De er blevet generet for meget af demonstranter og andre ballademagere.

Derfor har diplomatiet forsøgt at bygge et nyt generalkonsulat i Hellerup, som base for deres illegale handel med Danmark.

Men Sydafrika har gjort regning uden vært. Byggeriet er nemlig blevet mødt af blokade fra en lang række kendte danskere, men ikke mindst fra bygningsarbejdere fra København.

Blokaden

De murere og murerarbejdsmænd, der skulle udføre ombygningen af arbejde for apartheidstyret, har pure nægtet at udføre arbejdet. Og fagforeningerne bakker dem op.

Lige siden har Byggefagenes Samvirke i samarbejde med Sydafrika-komiteen konstant kørt blokade foran huset hver dag og overvågning om natten.

Arbejdsgiverne har forsøgt at køre sagen i arbejdsretten ved at indklage murernes og murerarbejdsmændenes fagforeninger for organisationsansvar. Men arbejdsrettet har udskudt behandlingen. Man er nemlig bange for at kompromitere arbejdsretten på en sag, som er så ømtålelig, som Sydafrika er.

Blokaden foran huset i Hellerup er populær, men kræver mange ressourcer. Derfor er det en gåde, at Byggefagenes Samvirke og Sydafrika-komiteen ikke gør mere for at mobilisere til den. Man skal nærmest være heldig, hvis man får at vide, hvornår der foregår noget.

Socialister må støtte blokaden, fordi den peger konkret på, hvordan international arbejdersolidaritet kan opbygges.

Billedtekst:
Under angreb: En af aktivisterne kæmper for at forsvare Crossroads-området fra politi-støttede bøller.

Flere artikler fra nr. 37

Flere numre fra 1988

Se flere artikler af forfatter:
Tom Christiansen

Siden er vist 1741 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside