Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 37 – Februar 1988 – side 2

Nazismen yngler

Jason Meyler

Thies Christoffersen er manden som ifølge egen udtalelse i TV-avisen passede planter i Auschwitz. Han er gammel vesttysk nazist, som står til 9 måneders fængsel i Vesttyskland for udøvelse af nazistisk propaganda. Han er derfor flygtet til Danmark og har her fået opholds- og arbejdstilladelse.

Han kalder sig selv for politisk flygtning.

Men der må med det samme slås en pæl igennem en så forvrøvlet påstand. Medlemmer af organisationer, som vil frarøve tusinde af iranske og libanesiske flygtninge ret til at søge asyl, kan ikke påberåbe sig samme rettigheder. Folk hvis mål det er at ville forbyde demokratiske organisationer fra Socialdemokratiet derudaf har ingen ret til at organisere og træde frem og opbygge deres styrke.

Det er da også beskæmmende at vide, at venstreorienterede iranere har svært ved at komme ind i landet, mens fascister åbenlyst får lov til at opbygge et propaganda-net her i landet.

Det har da også vagt stor harme blandt mange på venstrefløjen, herunder hos SF. Men det kan undre, at de kræver at den borgerlige justitsminister smider Christoffersen ud af landet.

Hvis den borgerlige stat får lov til at udvise højreekstremister, vil den næppe undlade at benytte sig af lignende mulighederne mod folk fra venstrefløjen.

Mobilisering

I England blev der i 30erne vedtaget love i mod nazisterne. Disse love er sidenhen udelukkende blevet brugt mod venstrefløjen.

Men Thies Christoffersens virksomhed skal stoppes. Det kræver en mobilisering af faglige aktivister, antiracistiske grupper og fagforeninger. Demonstrationer og kampagner er vejen frem, ikke appeller til borgerlige ministre.

Kampen mod nazisterne er højaktuel – ikke mindst fordi Danmarks Nationalsocialistiske Bevægelse (DNSB) har bebudet, at de vil stille op til kommunalvalget i flere byer.

Det betyder, at DNSB allerede i dag vurderer, at de er stærke nok til at træde frem af deres hemmelighedsfulde skyggetilværelse. Og det er farligt ikke bare for indvandrere, men for selve solidariteten i arbejderklassen.

Jo flere nederlag de møder på deres vej frem, jo større er muligheden for at presse dem tilbage i deres huler.

Internationale Socialister mangler desværre styrken til at kunne gør det. Det er derfor på tide, at SF og de andre venstrefløjspartier tager sagen alvorligt og handler derefter.

Flere artikler fra nr. 37

Flere numre fra 1988

Se flere artikler om emnet:
Nazister: Danmark

Se flere artikler af forfatter:
Jason Meyler

Siden er vist 1875 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside