Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 38 – Marts 1988 – side 1

Støt palæstinenserne

De kan stoppe Israel

Palæstinensernes fire måneder lange kamp imod den israelske besættelsesmagt på Vestbredden og Gaza har bragt den zionistiske stat i sin hidtil dybeste krise. Staten Israel har aldrig i sin 40-årige levetid været så isoleret, som den er i dag.

Statens magtfulde internationale netværk af støttepiller, fra de vestlige socialdemokratier til det amerikanske lederskab, er i defensiven. De har været tvunget til offentligt at tage afstand fra Israels terror mod palæstinenserne.

I håbet om at fastholde staten Israel som USA-imperialismens vigtigste spydspids i Mellemøsten, har det amerikanske borgerskab med Schulz i spidsen lanceret en »fredsplan«.

Lærdom

Fredsplanen indebærer, at palæstinenserne skal have begrænset selvstyre i de to områder – Gaza og Vestbredden. En plan som ikke vil forstyrre Israelsk herredømme, hverken økonomisk, militært eller politisk.

Staten Israel er grundlagt på terroristisk fordrivelse af palæstinenserne, bombning af flygtningelejre og massakrering af civile. Som vi så det i Libanon i 1982.

Så når trofaste tilhængere af staten Israel kritiserer terroren i dag, er det ikke fordi Israels politik er ny – eller fordi den er blevet mere brutal.

Det nye er modstandens styrke og karakter. Palæstinenserne har kæmpet i 40 år, heroisk og konsekvent. Men den politiske linje har været domineret af PLOs, den palæstinensiske befrielsesbevægelses, forkerte politik.

Massekamp

Den har baseret sig på en kombination af diplomatisk offensiv, støttet sig på skiftende arabiske regimer og på væbnede terrorangreb mod israelske mål. Denne form for kamp har aldrig truet Israel.

Den terror, der er resultatet af PLO-aktionerne, sidst illustreret med kapringen af en israelsk bus, vil aldrig måle sig med omfanget af den israelske krigsmaskines terror.

Men det ændrer ikke ved, at PLOs guerilla-og terror-taktik og selvmordsaktioner er en blindgyde for effektiv kamp. De palæstinensiske massers fælles kamp på arbejdspladser og i gaderne er meget mere effektiv end militære, diplomatiske eller parlamentariske manøvrer fra oven. Det er de sidste måneders kamp et bevis på.

Se også:
SAA 38: Palæstinenserne: Et folk uden land

Flere artikler fra nr. 38

Flere numre fra 1988

Siden er vist 1573 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside