Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 39 – Maj 1988 – side 1

Fyr Schlüter. SKROT NATO

“Vort fulde NATO-medlemskab er i fare,” skreg Schlüter, da han udskrev valget. Der var ingen tvivl. De borgerlige vil tryne den udbredte opposition til atomvåben og håber på en stor tillidserklæring for deres militærpolitik.

Men valget handler ikke om vores medlemskab af NATO, men om en helt speciel formulering i et brev, der i øvrigt ikke betyder noget som helst, fordi ingen kontrollerer, om skibene medbringer atomvåben.

Det har fintet med demokrati at gøre. Folketinget vedtager rask væk milliard-tilskud til erhvervslivet, kæmpestore nedskæringer på de offentlige budgetter og milliardbevillinger til militæret ud at spørge os til råds. Men pludselig skal vi afgøre stridigheder om ord og personlige opgør.

Det er kun spil for galleriet. Selvfølgelig skal revolutionære støtte enhver skærpelse af Danmarks praksis overfor atomvåben – det skidt skal aldrig placeres i Danmark eller noget andet sted på kloden. Men bag kulisserne handler valget om helt andre ting.

Det er længe siden, vi har set Schlüters optimistiske smil. Den borgerlige regering har nemlig været vildt uenige om, hvordan man løser den truende økonomiske krise og den stigende arbejdsløshed. Reelt har regeringen været handlingslammet siden påskestrejkerne i 85.

Og valget i efteråret gav ikke den tillidserklæring, som Schlüter efterlyste. Så nu forsøger han igen.

Derfor er det vigtigt, at de ikke får selvtilliden tilbage – den borgerlige regering skal væltes. Så hvor latterligt valget end kan synes, er det vigtigt at stemme mod regeringen.

Ikke fordi valget i sig selv ændrer verden, men fordi alle socialister føler øget selvtillid, jo flere stemmer venstrefløjen får. Og fordi de borgerlige ryster mere i bukserne, hvis vi viser, at vi er mange, der har fået nok af den borgerlige regerings klassepolitik.

Men de virkelige ændringer i verden kommer først, når arbejderklassen tager sagen i egen hånd. Når vi ikke bare stemmer, men også kæmper, mod borgerskabet og dets regering. Når enhver strejke eller kamp får støtte og solidaritet fra andre arbejdere.

Når den danske arbejderklasse kæmper sammen med palæstinenserne, de sorte i Sydafrika og arbejderne i Sydkorea for en gang for altid at gøre op med det kapitalistiske konkurrencesamfund og skabe et menneskeværdigt, internationalt socialistisk samfund.

International socialisme

Flere artikler fra nr. 39

Flere numre fra 1988

Siden er vist 1516 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside