Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 40 – Juni 1988 – side 4

På kanten

Kristen liderlighed

Anders Schou

Gennem en målrettet indsats i løbet af valgkampen lykkedes det for Kristeligt Folkeparti at markere sig med den suverænt mest latterlige valgpropaganda. Jeg tænker her på De Kristeliges savlende fiksering på seksuelle emner.

Disse yderste repræsentanter for de mest bornerte dele af det danske borgerskab udtrykte deres afsky for et forslag om registreret partnerskab for bøsser og lesbiske. Bortset fra at partiet med sin moralske indgang til emnet gjorde sig selv til grin, var det egentlig et ganske interessant spørgsmål, der blev bragt til debat.

De Kristelige hævder, at forslaget truer den pæne borgerlige familie, som er et af fundamenterne i vores samfund. Det er naturligvis en ekstrem overvurdering at tro, at folks normer grundlæggende ændres gennem vedtagelser i folketinget. Det er derimod korrekt, at enhver synliggørelse af bøsser, lesbiske og alle andre, som bryder med kernefamilien, er en trussel mod denne insititution.

Den borgerlige familie er stadig kapitalisternes billigste måde at få produceret nye arbejdere på, samtidig med at forbruget holdes oppe. Endvidere hjælper de undertrykkende strukturer i familien med at holde folk i ro.

Den hellige almindelige familie har det ellers ikke for godt i dagens Danmark. De ideologiske efterdønninger fra de glade dage i slutningen af 60erne og 70erne præger stadig billedet.

Ægteskabssex

Mange insisterer ugudeligt på selv at bestemme, hvem de vil leve sammen med, og fortsætter ikke forholdet for familiens skyld. Når denne samlivsform alligevel er den almindeligste, skyldes det ofte ren og skær nødvendighed. De menneskelige og økonomiske ressourcer, vi har til rådighed i dette samfund, er mindre end vore drømme. Børn er for eksempel en dyr investering for den enkelte.

Men med den almindelige højrevind i ryggen vejrer det moralske mindretal nu morgenluft. Fremkomsten af AIDS bliver af De Kristelige brugt til at prædike moral. Derfor er Sunhedsstyrelsens meget fornuftige AIDS-kampagne da også faldet partiet for brystet. Folk med mange partnere og bøsser skal hænges ud. Sikker sex er ægteskabssex.

I den forbindelse er det interessant, at lesbisk sex er den sikreste form for ubeskyttet samvær. Det skyldes en mindre grad af slimhindekontakt og den ringe risiko for blodoverførsel. Flemming Kofoed-Sevndsen vil garanteret ikke lancere parolen: “Lesbisk sex er sikker sex.”

Udover den generelle frimodighed i oplysningskampaganen var det især faldet partiformanden for brystet, at en skolepjece havde påstået, at “hvis alle fik deres seskuelle behov dækket, ville der ikke være krig.” Det er naturligvis en forenkling, men alligevel er der en sammenhæng mellem de to spørgsmål.

Krigstruslen skyldes, at denne verdens magthavere slås om markeder og interessesfærer. De fleste folks triste seksualliv skyldes den undertrykkelse, udbytning og afstumpning, mennesker udsættes for under kapitalismen. Begge problemer kan kun løses med socialismen. Mne kampen starter i dag. Blandt andet ved at bekæmpe NATO-tilhængeren Kofoed-Svendsen og alle andre krigsliderlige moralister.

Flere artikler i serien På kanten

Flere artikler fra nr. 40

Flere numre fra 1988

Se flere artikler af forfatter:
Anders Schou

Siden er vist 1772 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside