Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 4 – Januar 1985 – side 1

De kæmper for deres klasse

I samlet flok siger både den borgerlige regering og erhvervslivet nej til lønstigninger og nedsættelse af arbejdstiden.

Statsminister Schlüter pakker det pænt ind i en nytårstale til »det danske folk«, og Dansk Arbejdsgiverforening tager med brask og bram tråden op i overenskomstforhandlingerne. Der er nemlig ingen tvivl i deres sind om, hvordan de bedste sikrer deres medlemmer større profitter.

Mere kniber det med vore forhandlere. I krisens navn skal arbejderklassen holde igen med sine krav og tænke mere på »samfundets« interesser.

Men »samfundets« interesser er kapitalens interesser, og det er på tide at vise arbejdsgiverne og regeringen, at de ikke har patent på at være velorganiserede.

LOs toppampere erstatter arbejdspladsernes organisering med lukkede forhandlingsmøder med arbejdsgiverne for det giver dem bedre kort på hånden.

Uden en organisering udsprunget fra arbejdspladserne kan vi højst regne med en topstyret storstrejke, der ender i et råddent kompromis; der »tager hensyn til hele samfundets interesser«.

Benned Hansen

Benned Hansen, formand for Dansk Arbejdsgiverforening. Direktør i F. L. Smidth & Co A/S og adm. direktør i F. L. Smidth Overseas A/S. Desuden formand for bestyrelsen i Skandinavisk Industri Compagni og medlem af bestyrelserne i en lang række vigtige danske og udenlandske firmaer. Desuden medlem af bestyrelsen for de centralt magtfulde Familien Kjærs Fond og Alex Foss' Industrifond.

Endvidere medlem af bestyrelsen for Industrirådet, ATP, Lønmodtagernes garantifond, Kreditforeningen Danmark, Det økonomiske råd samt dommer i arbejdsretten.

Hans Skov Christensen

Hans Skov Christensen, direktør i Dansk Arbejdsgiverforening. Formand for Konservative Gymnasiaster 1963-64, redaktør af KUs landsblad 1965-67, KUs næstformand 1967-68, medlem af det Konservative Folkepartis hovedbestyrelse 1965-68, medlem af Herlev kommunalbestyrelse 1970-78. Ansat i DA siden 1972 og er chef for DAs arbejdspolitiske funktioner. Desuden medlem af en række kommissioner og udvalg, heriblandt Landsarbejdsnævnet, Lavindkomstkommissionen, Socialforskningsrådet og Det økonomiske Råd.

Poul Schade-Poulsen

Poul Schade-Poulsen, direktør i Dansk Arbejdsgiverforening, Ansat siden 1956 efter en juridisk karriere i socialministeriet. Har været administrerende direktør siden 1979 og er desuden medlem af bestyrelsen i ATP samt en række kommissioner og udvalg i både Danmark og EF.

Organisér og gør modstand

Flere artikler fra nr. 4

Flere numre fra 1985

Se flere artikler om emnet:
Faglig kamp 1981-1990

Siden er vist 1636 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside