Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 4 – Januar 1985 – side 2

Hudegrundens besættelse – imod fyringer og lukning

Ole Mølholm Jensen

Byggelegepladsen »Hudegrunden« på Vesterbro i København, blev den 2. januar besat af ca. 60 forældre og aktivister.

Grunden til at de har grebet til besættelse er, at den socialdemokratiske nedskæringspolitik nu skulle omfatte endnu en institutionsnedlæggelse.

Pelle Jarmer vil nemlig nedlægge Hudegrunden som byggelegeplads og i stedet flytte en ungdomsklub over på området. Ungdomsklubben har samtidig en langt dårligere normering end byggelegepladsen. I dag er det sådan, at der er 9 pædagoger til 50 børn på Hudegrunden. Ungdomsklubben har 3 pædagoger til 100 børn.

Fyringer

Det er således ikke bare endnu en institution, som socialdemokraterne i Københavns kommune er ude på at lukke, men det er samtidig forøgede fyringer af pædagogiske arbejdere.

De forældre og aktivister, der har besat Hudegrunden, kræver, at beslutningen gøres om i Borgerrepræsentationen. De fastholder samtidigt, at de ikke vil forlade byggelegepladsen, før det er sket. I den forbindelse har venstrefløjen rejst en forespørgselsdebat i Borgerrepræsentationen d. 17. januar. Denne forespørgsel vil dog efter al sandsynlighed ikke ændre Borgerrepræsentationens flertals holdning til Hudegrundens lukkelse.

Vejen frem for en fortsat eksistens af byggelegepladsen går i stedet mere over en udvidelse af kampen i dag.

I den forbindelse er det utroligt vigtigt at slå fast, at hele den socialdemokratiske og borgerlige argumentation med, at børnetallet falder og der derfor ikke er brug for så mange institutioner, i bund og grund er forkert. Faldet i institutionsbenyttelsen i dag hænger sammen med forældrenes øgede udgifter for børnenes pasning, og samtidigt hænger det sammen med, at mange unge kvinder i dag skubbes ud af arbejdsmarkedet og bliver hjemmegående børne- og mændpassere.

At fastholde Hudegrunden som byggelegeplads kræver:

  • En styrkelse af blokaden ved at inddrage sympatiserende aktivister.
  • At pædagogerne og de pædagogiske fagforeninger går aktivt ind i arbejdet med at sprede oplysninger om kampen og styrker støtteindsamlingen.
  • Oprettelse af kontakt til andre nedskæringstruede områder.
  • Få en pædagog eller en forælder ud på din arbejdsplads for herigennem at knytte kampen an til styrken på arbejdspladserne.
  • Opfordre til arbejdsnedlæggelser, hvis institutionen forsøges ryddet; få fælles diskussioner om kampen mod nedskæringspolitikken op at stå.

Kontakt Hudegrunden, bed om materiale og mærkater. Deltag i besættelsen. Eskildsgade 7-11, København V. Tlf. (01) 23 30 87.

Hudegrunden kan støttes på giro 3 36 71 85.

Billedtekst:
Forældre har reageret imod socialborgmester Pelle Jarmers lukning af byggelegepladsen Hudegrunden ved at besætte den.

Flere artikler fra nr. 4

Flere numre fra 1985

Se flere artikler om emnet:
Faglig kamp 1981-1990

Se flere artikler af forfatter:
Ole Mølholm Jensen

Siden er vist 2254 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside