Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 43 – Oktober 1988 – side 3

Racisternes offensiv

Freddie Nielsen

Sammenslutningen af velbjærgede nationalister og racister – Den Danske Forening (DDF) – er gået i offensiven. Alene i september har de forsøgt at holde tre møder i København, men de blev alle forhindret af demonstrationer.

DDF blev oprettet i 1987. Foreningens program lyder på, at Danmark skal være for danskere, derfor skal “de fremmede” ud.

Hvis man jævnligt læser Ekstra Bladet, kan man ikke undgå at stifte bekendtskab med deres særprægede ideer, da deres uofficielle talsmand, Søren Karup, næsten har en fast spalte her. Blandt de mere markante ting er hans påstand om samarbejde mellem nazister og anti-racister.

På overfladen tilhører DDF den “pæne” racisme. Det er selvfølgelig ikke præster, dommere og ældre spidsborgere, der overfalder indvandrere på gaden, men de er med til at støbe kuglerne.

Det skulle ikke være nødvendigt her at gå i dybden med deres ulækre argumenter. Men det korte af det lange er, at den organiserede racist-bevægelse er en dybt reaktionær forsamling. Deres “frygt” for de i grunden ganske få indvandrere Danmark, skal først fremmest bruget til at oppiske et had og danne nogle [mistet i ombrydning] og hele den organiserede arbejderbevægelse.

Stop dem

Det er et stort skridt i den rigtige retning, at den anti-racistiske bevægelse står åbent frem. Målet er at stoppe den organiserede racisme. Den har vundet tre sejre på en måned igennem en fælles forståelse med enkelte arbejdspladser og fagforeninger.

Den 1. september indkaldte DDF til lokalmøde i KUC (Københavns Ungdoms Centre) i Brønshøj. Mødet blev blokeret af godt 150 anti-racister, personalet nedlagde arbejdet, fordi de ikke ville betjene DDF, og mødet blev aflyst.

KUC-klubben har taget en beslutning om ikke at betjene racistiske og fascistiske organisationer. Denne beslutning er bakket op af deres fagforening SiD Lager og Handel i København.

Den 7. september forsøgte DDF sig med et møde på Gentofte bibliotek, de ansatte modsatte sig mødet, og Gentofte kommune trak mødetilladelsen tilbage, fordi DDF havde bestilt politibeskyttelse. Da DDF så anmeldte mødet som demonstration udenfor, tog SiD Gentofte initiativ til en moddemonstration.

Dagen efter udråbte pressen demonstranterne til ballademagere. Men sandheden er, at politiet startede tumulterne ved at slippe en hund løs.

Endelig forsøgte DDF sig med et møde i KUC-Århusgade d. 26. september. Men da KUC-klubben meddelte, at den ville nedlægge arbejdet, og Fællesinitiativet mod Racisme anmeldte en moddemonstration, fik KUC-ledelsen kolde fødder og trak mødetilladelsen tilbage. Også her anmeldte DDF en demonstration udenfor. Deres 30 medlemmer, beskyttet af en stor kampberedt politistyrke, blev mødt af en demonstration på mellem 100 og 200 anti-racister.

Det er en klar, sejr, at DDF er blevet stærkt begrænset i deres udfoldelsesmuligheder. Men det er vigtigt, at anti-racister ikke læner sig tilbage i selvtilfredshed. Der er to vigtige opgaver.

Den første er at styrke propagandaen on, hvad DDF og racisme er, for at modvirke, at de organiserede racister vokser i styrke. Samtidig skal der sejles op imod pressens hykleri, hvor især Ekstra Bladet og Aktuelt er begyndt at slå på DDF's ytringsfrihed.

For i virkeligheden viser pressen bare sit sande ansigt som propagandister for kapitalismen. Dels er ytringsfrihed, som alle andre såkaldt borgerlige rettigheder, noget der er tilkæmpet, og dels vil DDF kun bruge sin ytringsfrihed til at begrænse andres med.

Den anden opgave er, at de fagforeninger, der er begyndt at bakke den anti-racistiske kamp op, må forstå, at ord ikke er nok.

Både i fagforeningerne og på arbejdspladserne må der oprettes lokale aktivgrupper imod racismen, som deltager i det fælles arbejde.

Billedtekst:
På grund af antiracisternes aktiviteter er det blevet svært for racisterne at holde møder.

Flere artikler fra nr. 43

Flere numre fra 1988

Se flere artikler om emnet:
DDF - Den Danske Forening

Se flere artikler af forfatter:
Freddie Nielsen

Siden er vist 1796 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside