Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 52 – September 1989 – side 4

Hvem udøver terror?

Peter Hansson

Først blev der snakket om, at den internationale terrorisme var kommet til Danmark. Beviserne og sigtelserne har ikke kunnet holde, efter at strømerne er kigget efter i sømmene, flere af de sigtede er nu løsladt. Peter Hansson skriver om sagen og politiets forsøg på kriminalisering af solidaritetsarbejdet.

Danmark har fået en terrorsag. “Et venstreorienteret miljø”, som formiddagspressen kalder folkene omkring KAG (Kommunistisk Arbejdsgruppe), bliver fængslet og dømt på forhånd.

BT skriver den 11. maj 89: “Hvis politiets sigtelser holder, og det er der meget der tyder på, at de gør, så var gruppen en veluddannet dansk celle i den internationale terrorisme, godt camoufleret bag sympatiskabende aktiviteter som klunservirksomhed for ulandene, og solidarisk værtshusdrift.”

Med et slag er al solidaritets- og støttearbejde på venstrefløjen gjort suspekt, og politiet har fået et godt våben til at udvide aflytning og for at fængsle i flæng.

Venstrefløjen kriminaliseres

Et par eksempler: Vilkårlige fængslinger i BZ-miljøet, og angreb på Sydafrika-komiteen, da de havde fremstillet deres Fantomet-plakat. Ja, selv VSs slangebøsse er blevet hevet frem som en opfordring til gadekamp. Men lad os se lidt på den danske terrorsag, og se på, hvem der har brugt terror.

Sagen startede i april, da politiet i en storstilet aktion slog til og anholdt 11 personer med tilknytning til KAG og Cafe Liberation. Den 2. maj fik politiet og efterretningstjenesten uventet hjælp fra en billist, som i følge Jyllandsposten tvang Carsten Nielsens bil ind i en lygtepæl. Om det var politiets antiterrorkorps eller Mossad, som Carsten Nielsen var på flugt fra, skal vi ikke gisne om. Men det er bemærkelsesværdigt, at Jyllands-Postens historie aldrig er krævet dementeret.

Lykketræf

Politiets dokumenter i denne sag er hemmelige. Det gælder også døgnrapporten, der kan fortælle, hvem der tilkaldte hjælp. I Carsten Nielsens bil fandt politiet både penge og adressen på lejligheden i Blekingegade. Det kan man da kalde “held”.

Siden maj har politiet gjort utroligt meget for at holde de sigtede isolationsfængslet. Alligevel var man nødt til at løslade 5, da både byret og landsret fandt anklagerne mod dem for tynde.

Hvad gør politiet så? De finder en lommebog, som omhandler en plan om at kidnappe en rig svensker ved navn Jørn Ravsing. Dernæst anholder man to kvinder og en mand, hvis fingeraftryk er på lommebogen.

Det er en plan, som aldrig har været udført. Man forstår godt, at flere danske forfattere, bl.a. Anders Bodelsen, er blevet nervøse for, om de bliver arresteret, når PET læser deres kriminalromaner.

En ting, som falder i øjnene, når man taler om “terrorsagen”, er Mossads placering i hele affæren.

Hvilken rolle har Israels efterretningstjeneste spillet i den danske terrorsag? Hvorfor var Carsten Nielsen bange for Mossad, da han kom til bevidsthed efter sin “trafikulykke”?

Hvorfor var det Mossad, han omtalte, da han skrev til TV2-sangeren Steffen Brandt? Hvorfor er politiets bånd, fra aflytningerne af samtaler mellem København og PFLPs hovedkontor i Damaskus, blevet slettet, så man i dag kun har en maskinskrevet kopi? En kopi, som en af de sigtedes advokater, Jørgen Jacobsen, omtaler således: “De papirer på telefonaflytning i denne sag er helt, helt anderledes end en normal telefonaflytning i Danmark. F.eks. er de skrevet på perfekt engelsk, så perfekt, som ingen dansk betjent kan gøre det.”

Når alle kneb gælder

Jørgen Jacobsen mener, at aflytningsmaterialet stammer fra en udenlandsk efterretningstjeneste. Mossad?

Hvorfor er det danske politi og PET ikke trådt ind i sagen noget før? Hvorfor lod man de sigtede gå så langt, hvis man i flere år havde “holdt øje med dem” og havde dem mistænkt for flere forbrydelser. Var det efter ordre fra Mossad, at man lod dem løbe linen ud?

På hvilken måde behandlede man Carsten Nielsen, som mistede synet og hørelsen på det ene øre. Man tog stingene ud under lokalbedøvelse på fængselssygehuset. I stedet for at gøre det under fuld bedøvelse, som man plejer på Rigshospitalet. Begrundelsen var, at han jo var i isolationsfængsel.

Hvordan føler et menneske, som har mistet synet og har været sat i isolationsfængsel? Er man ikke i stand til at indrømme alt, selv om man intet har gjort? Psykisk terror?

Chikane

En anden person, Poul F.N., mistede sit arbejde hos Philips, selvom han blev pure frifundet. Philips ledelse indrømmer, at det var FET, der anmodede dem om at fyre ham. Det skete med henvisning til sikkerhedsmæssige hensyn, selv om Poul F.N. aldrig havde arbejdet med noget militært på Philips. Terror?

Politiet, PET og FET bruger helt klart sagen til at udvide deres i forvejen alt for store beføjelser, og det må IS og resten af venstrefløjen gå imod, da vi risikerer at blive de næste, som bliver udsat for deres chikane.

På den anden side kan vi selvfølgelig ikke støtte terrorisme som en politisk strategi, da terrorisme udelukker en bred deltagelse i den politiske kamp.

Arbejderklassens befrielse kan kun være dens eget værk.

Billedtekst:
Blind, isolationsfængslet og censureret post. Nødvendige skridt for at opklare en sag eller grov chikane mod den tiltalte?

Flere artikler fra nr. 52

Flere numre fra 1989

Se flere artikler af forfatter:
Peter Hansson

Siden er vist 1898 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside