Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 80 – Marts 1992 – side 1

Stop fascisternes terror

Bomber og terrordrab er nu også den uhyggelige virkelighed herhjemme. Det står klart efterdrabet på en anti-racist i København mandag den 16. marts.

Vi er ikke i tvivl om, at det er organiserede højrekræfter, som står bag bombedrabet. De vil skræmme og demoralisere alle, som går op imod racismen. Vi skal gøres bange. Vi skal skræmmes til at overlade scenen til nazister og andre højrekræfter, som indtil nu har måttet leve i det skjulte, men som gerne vil ud og marchere i gaderne.

Det skal de selvfølgelig ikke have lov til. Mordet på Henrik viser, at racisterne ikke bare er en håndfuld gamle koner og reaktionære præster, der skriver læserbreve. Bag de såkaldt respektable organisationer som Den danske Forening står langt farligere kræfter parat til at tage over.

De stoppes ikke ved at stikke hovedet i busken. Det uhyggelige drab må få alle antiracister op af stolene – og ind i det antiracistiske arbejde, der allerede er i gang i alle større byer i landet. Men også fagforeninger og alle demokratiske kræfter må vågne op. Bomben er ikke kun et angreb på IS – den er et angreb på ytringsfriheden og det borgerlige demokrati.

Terror som i Tyskland og Frankrig

Derfor skal alle racistiske møder og foreninger møde modstand og demonstrationer – de er allerede alt for store. Hvis de ikke bliver bremset nu, så er drabet på Henrik kun starten på en racistisk terror, der ikke vil stå tilbage for, hvad der sker i Sverige, Tyskland og især Frankrig. Der er angreb på flygtninge, indvandrere og venstrefløjen ved at blive dagligdag.

Og det må nu stå klart, at Danmark ikke er noget smørhul, der går fri af den slags konflikter. Højrefløjen i Danmark er præcis lige så beskidt og voldelig som i resten af verden. Men indtil mandag den 16. marts har de ikke turdet slå ligeså voldsomt til værks som deres meningsfæller i andre lande.

Over hele Europa bruges racismen til at splitte almindelige mennesker. Flygtninge og indvandrere bruges som syndebukke for problemerne med social nød og arbejdsløshed. Og hvis magthaverne kan få os til at slås indbyrdes – så behøver de ikke at forsøge at løse problemerne.

Som Henrik Christensen skrev i Det fri Aktuelt få dage før sin død: “Der findes kun én virkelig effektiv medicin mod racismen, som samtidig kan gøre noget ved de dårlige sociale forhold: Hæv dagpengesatserne og bistandshjælpen, så folk kan leve et ordentligt liv, og ikke behøver at finde syndebukke for deres egen elendige økonomiske situation. Byg flere boliger, så folk ikke skal slås om de få, der er ... Det vil være racismebekæmpelse, der batter noget.”

Flere artikler fra nr. 80

Flere numre fra 1992

Siden er vist 1134 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside