Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 80 – Marts 1992 – side 3

Bekæmp racisme og fascisme

Ole Mølholm Jensen

Selv om betingelserne for nynazistiske og racistiske grupper i dag desværre er gunstige, så kan anti-racister bekæmpe dem. Internationale Socialisters bud på, hvordan ...

Vi skal bekæmpe racisternes løgne og i stedet pege på den sociale elendighed og de herskendes politik, som årsag til den stigende racisme. Når politikerne skærer ned på folks levevilkår opstår behovet for syndebukke. Omvendt står racisterne svagere, når f.eks. C-holdet kæmper for de ældres forhold. Dels fordi vreden bliver vendt opad mod magthaverne, og dels fordi folk ikke har brug for syndebukke, hvis det lykkes at tilkæmpe sig bedre vilkår.

Åbne grænser

Vi skal pege på åbne grænser som modsvar på deres snak om indvandrerfri områder. Vi kan ikke forsvare, at folk skal sulte i andre lande, mens kornkompagnierne sælger korn til afbrænding i kraftværkerne. Dét system, som skaber sult i den 3. verden, skaber arbejdsløshed og social elendighed her. Verdens rigdom bliver spild. Derfor har vi fælles interesser med folk i hele verden mod undertrykkere og udbytning.

Vi skal klar til at konfrontere dem i gaderne, når og hvis nazister og organiserede racister begynder at arrangere demonstrationer. Det er her, de har mulighed for afgørende at opbygge sig som gruppe, gennem overfald på socialister, indvandrere, flygtninge, fagforeningskontorer m.v. De feje mennesker, som føler sig tiltrukket af nazisterne får selvtillid, hvis deres aktiviteter lykkes. Omvendt føler de sig svage, hvis de mødes af store moddemonstrationer.

Det samme gælder for organiserede racister, fordi de er samlet omkring det ene formål at angribe flygtninge og ind- vandrere, og derfor også vil demonstrere mod disse grupper. Det skal vi forhindre ved at møde deres demonstrationer med moddemonstrationer, og ved at holde protestmøder foran deres møder.

Vi skal argumentere for, at organiserede racister ikke kan accepteres som politisk stuerene grupper, og forsøge at få personalegrupperne på mødestederne til at nægte at arbejde, når de racistiske grupper holder møde på deres arbejdsplads. Sådan som det skete, da personalet på medborgerhusene i København nedlagde arbejdet i forbindelse med DDF's møder. Når vi demonstrerer mod de racistiske grupper, finder vi ud af, om de er sammenfiltrede med nynazistiske grupper. Så bliver det afklaret ved, at de opbygger bøllegrupper, der kan angribe anti-racisternes demonstrationer. Og samtidig bruges som stormtropper mod flygtninge og indvandrere.

Selv om vi mener, det er vigtigt, at de organiserede racister forbliver ude i kulden, er det desværre blevet populært at afholde debatmøder med Den Danske Forening, bl.a. på gymnasier. Hvis vi ikke kan overtale eleverne til at boykottet møderne, må vi gå med og konfrontere de organiserede racister med deres menneskefjendske og undertrykkende racisme, og gøre alt muligt for at isolere dem politisk.

Luk munden på dem

Mange mennesker synes, at alle skal have ytringsfrihed. Det mener vi ikke. Nazisternes ytringsfrihed står i modsætning til alle andres ytringsfrihed. Hvis nazisterne får mulighed for at vokse og organisere sig, vil de fjerne ytringsfriheden for alle andre end dem selv.

Når det gælder de organiserede racister, som Den Danske Forening, vil vi ikke i det samme omfang gå efter at opløse deres møder. Vi vil i stedet slås for at isolere dem, og konfrontere dem, hvis de demonstrerer.

I den forbindelse er det vigtigt at skelne mellem racister og så nynazister. Racister i almindelighed er ikke antidemokratiske. De er i stedet folk, der har fundet forkerte svar på deres egne problemer. Konservative eller socialdemokratiske politikere, der har racistiske ideer, skal bekæmpes med argumenter. Vi skal argumentere for, hvordan racisme hænger sammen med den sociale elendighed, som de selv bærer ansvaret for. Og vi skal forklare, at de pæne politikeres bløde racisme rykker det politiske billede mod højre, og at de dermed styrker de ekstreme højrekræfter.

Nynazister

Men når racister organiserer sig for at gennemfare deres ideer om at bekæmpe indvandrere og flygtninge, så kommer de til at ligne de nynazistiske grupper, uden nødvendigvis helt at være nynazister. De er en slags mellemting, og skal selvfølgelig behandles som sådan.

Netop fordi de er en mellemting, kan de bevæge sig i nynazistisk retning, eller de kan være nynazister, som fors8ger at opbygge sig på udelukkende racistiske ideer. I disse tilfælde skal vi slås mod dem som de nynazister, de i virkeligheden er.

Det er kendetegnende for alle vores forslag til aktioner, at de kræver en bred opbakning.

En lille gruppes hærge-aktioner vil blot isolere anti-racisterne. Derfor vil valget af aktionsform altid være afhængigt af, om der er tilslutning.

Flere artikler fra nr. 80

Flere numre fra 1992

Se flere artikler af forfatter:
Ole Mølholm Jensen

Siden er vist 1525 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside