Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 80 – Marts 1992 – side 4

Attentatet skal opklares!

Hans Jørgen Vad

Det kan ikke siges klart nok, at bomben i København var et bevidst og overlagt mord.

Som sådan skal det behandles – også efterforskningsmæssigt. Vi må på det skarpeste tage afstand fra enhver teori om, at Henrik som offer selv skulle have siddet og pillet med en bombe. En mulighed, som TV-Avisen luftede, og som oprindeligt stammer fra politiet.

Politiet ved godt, at det ikke passer. Politiet ved udmærket, i hvilke politiske grupperinger der er sympati for den slags metoder. Politiet ved også, at IS altid har været mod den slags. Ethvert forsøg på at dreje opmærksomheden i den retning er at sige, at så er der jo ikke noget at efterforske. I realiteten er det at give frit løb for flere bomber.

Politisk mord

Følgelig skal bombeattentatet opfattes som et politisk mord – det første af sin slags siden krigen. En ekstrem forværring af det politiske klima her i landet. Og hvis forbrydelsen ikke opklares, vil den ikke være den sidste.

Forbrydelsen kan også opklares. Politiet ved udmærket, hvilke kredse der kan tænkes at stå bag. Hvis de ikke ved det, kan de læse det i Ekstra Bladet.

Politiet kan klart identificere det anvendte sprængstof. Politiet kan efterspore i hvilke miljøer, det kan stamme fra.

Hvis politiet sætter lige så mange ressourcer ind som i Blekingegadesagen, kan attentatet opklares.

Der er i forvejen alt for mange eksempler på sløset efterforskning, når det er folk fra venstrefløjen, som rammes. Der er også kræfter inden for politiet, som er mod dette sløseri.

Man kan kun blive betænkelig over politiets efterforskning, når det postbud, der afleverede brevbomben, selv måtte henvende sig til politiet.

En sag som denne kan på ingen måde isoleres til venstrefløjen. Får den lov at stå uopklaret og uantastet, vil det få konsekvenser, som kommer til at ramme langt bredere.

Flere artikler fra nr. 80

Flere numre fra 1992

Se flere artikler om emnet:
Bomben i Søllerødgade

Se flere artikler af forfatter:
Hans Jørgen Vad

Siden er vist 2024 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside