Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Revy

Nr. 2 – Marts 1998 – side 4

Omfattende endags-strejke

Noter: Posten

POSTEN – Lang tids utilfredshed og lokale konflikter på posthusene resulterede i starten af februar i en omfattende fælles endags-strejke, hvor 3.000 postbude på næsten 40 posthuse nedlagde arbejdet. Endagsstrejken sammensmeltede tre lokale konflikter i Odense, Nakskov og København.

Strejken var en protest mod, at PostDanmark ville tvinge en arbejdsskadet tillidsmand fra Lyngby posthus til at tage et job i den modsatte ende af København – eller blive fyret. Men dette var kun provokationen, der fik bægeret til at flyde over.

I Odense havde både brevomdelere og pakkebude forud for den fælles strejke været ude i arbejdsnedlæggelser i protest mod stress og overarbejde. Også i Nakskov strejkede budene mod for meget overarbejde.

Endagsstrejken fik en udløber på Vesterbro i København, hvor postbudene fortsatte strejken i tre dage i protest mod konstant lange arbejdsdage og ledelsens manglende vilje til at løse problemerne.

Postledelsen udlagde konflikten som et slagsmål mellem de to fagforeninger, der organiserer postbude. Men på alle posthusene har postbude fra begge fagforeninger været fælles om strejkerne.

Flere artikler fra Socialistisk Revy nr. 2

Flere numre fra 1998

Siden er vist gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside