Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Revy

Nr. 5 – Juni 1998 – side 4

Sydkorea

Regeringen angriber venstrefløjen

Det sydkoreanske styre har slået hårdt ned på venstrefløjs- og fagforeningsaktivister. Det hemmelige politi har anholdt 17 medlemmer af Internationale Socialister i Sydkorea og stormet Seoul Universitet. Dette skete i dagene efter, at politiet havde angrebet en 1. maj-demonstration.

Menneskerettighedsorganisationer har berettet om politiets mishandling af de anholdte, bl.a. har en af dem, Ju Soo-young, kun fået sovet 2 timer, og det fik hun endda kun lov til, fordi hun var syg.

Socialisterne er blevet anholdt i henhold til anti-demokratiske love fra diktaturets tid i Sydkorea. Præsident Kim Dae Jung, der selv som dissident i 1970erne og 1980erne var udsat for undertrykkelse, har startet den hårde linie for at sikre investorernes lyst til at investere i den kriseramte sydkoreanske økonomi. Han blev valgt sidste år som den første civile præsident i 40 år på løfter om mere demokrati, men er nu genstand for en voksende utilfredshed. Arbejdsløsheden er fordoblet siden januar, og der har været begyndende strejker og demonstrationer mod massefyringer. Det er derfor, Kim slår så hårdt ned på venstrefløjen netop nu.

Alle aktivister opfordres til at skrive til den sydkoreanske regering og forlange, at undertrykkelsen hører op. Skriv til:

Præsident Kim Dae Jung, Blue House, 1 Sejongro Jung Gu, Seoul, Sydkorea.

Send kopier af protestskrivelserne til: Committe to Defend South Korean Socialists, c/o 1 Bloomsbury Street, London WC1B 3QE, England.

Flere artikler fra Socialistisk Revy nr. 5

Flere numre fra 1998

Se flere artikler om emnet:
Sydkorea

Siden er vist gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside