Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Revy

Nr. 6 – August 1998 – side 26

Film: Shane Meadows: "TwentyFourSeven"

Samfundets massive mure

Socialist Worker (UK)

Det hele menneske – IT, Internettet og den nye renæssance
Christer Sturmark
Fremad
157 sider – 248 kr.

Filmen TwentyFourSeven handler om den nød og elendighed, som beboerne i et socialt boligbyggeri i England må leve med.

Den følger en mands forsøg på at bringe en smule håb og mening ind i de arbejdsløses liv.

Darcy (Bob Hoskins) lever i et socialt boligbyggeri, hvor den lokale ungdom konstant bekriger hinanden, hvor husspektakler er udbredte og lånehajer udnytter de folk, der desperat forsøger at holde næsen oven vande.

Skuffet over det splittede lokalsamfund beslutter Darcy at starte en bokseklub i det håb, at han kan bringe de unge sammen og lede deres utilfredshed over i at slå løs på en sandsæk frem for på hinanden. Og derved give dem noget andet end narkotika til at fjerne deres opmærksomhed fra de deprimerende omgivelser.

Som historien folder sig ud, bliver det klart, at hans gode intentioner vil vise sig at være nyttesløse, idet han bliver konfronteret med systemets solide mure. Det system, der udhuler arbejderklassens levevilkår alle døgnets 24 timer, alle ugens syv dage – deraf filmens titel.

Darcy binder sin egen selvværdsfølelse op på bokseklubbens succes, og da han er ude af stand til at trække medlemmerne væk fra arbejdsløshedens og forringelsernes demoralisering, får frustrationen ham til at kamme over.

TwentyFourSeven viser et livligt billede af et lokalsamfund, der skamrides af høj arbejdsløshed, sociale nedskæringer og en ungdom med meget lidt håb for fremtiden.

Men i filmen er der ingen løsning på problemerne.

Den viser, at individer, der forsøger at ændre deres lokalsamfund, vil løbe ind i massive mure, men viser ikke noget alternativ.

Det er ved at bekæmpe de nedskæringer, som kapitalismen påtvinger os, at arbejderklassen kan begynde den proces, der til sidst vil lede til et samfund, hvor befolkningens behov kan opfyldes.

Uden denne vinkel efterlader filmen tilskueren med følelsen af, at intet kan gøres for at knuse den uretfærdighed, filmen så tydeligt illustrerer.

 

Billedtekst:
Bob Hoskins som Darcy der forsøger at hive de unge ud af deres
problemer

Flere artikler fra Socialistisk Revy nr. 6

Flere numre fra 1998

Se flere artikler af forfatter:
Socialist Worker (UK)

Siden er vist gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside