Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Revy

Nr. 10 – December 1998 – side 5

Overblik

A.P.Møllers sociale ansvarlighed

Hvor meget, de store firmaers højtbesungne “sociale ansvarlighed” egentlig er værd, fremgår af en sag, som et A. P. Møller datterselskab er blevet kastet ud i i England. Firmaet Rosti bliver anklaget af fagforeningen TGWU (Transport and General Worker’s Union) for social dumping. De overvejende indiske arbejdere bliver tvunget til at arbejde 60 timer om ugen til en timeløn på ca. 45 kroner og bliver ovenikøbet udsat for racistiske tilråb.

Arbejdsmiljøet er så dårligt, at flere ansatte klager over åndedrætsproblemer, og de kvindelige ansatte må finde sig i at blive beskyldt for at være prostituerede. I et tilfælde låste en hvid overordnet to indere inde i et skab, og forlangte at få at vide, om de havde meldt sig ind i fagforeningen, som firmaet nægter at anerkende.

Til Politiken udtaler en af de indiske ansatte Kishor Kerai: “Selv de hvide, der kommer ind i midlertidige job, får hurtigere forfremmelse end os. Ledelsen kigger også på ansigtsfarven, når den skal bestemme lønnen. Før kom de hvide ansatte ofte med racistiske bemærkninger, men efter vi er kommet med i fagforeningen, er det blevet bedre.”

Flere artikler fra Socialistisk Revy nr. 10

Flere numre fra 1998

Siden er vist gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside