Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Revy

Nr. 11 – Januar 1999 – side 4

Simonsens menneskejagt

Hvor langt Thorkild Simonsen er villig til at gå for at få udvist asylansøgere, blev i slutningen af december understreget nok engang.

Det drejer sig om den fortsatte saga om de somaliske flygtninge – en sag, der bedst kunne betegnes en farce, hvis ikke det var fordi, den er så tragisk for de involverede somaliere.

Den selvudråbte republik Somaliland, som ikke er anerkendt af noget samfund i verden, heller ikke den danske stat, har nok en gang nægtet at modtage hjemsendte somaliere. Tidligere stoppede sagen, da regeringen ikke kunne få en lovet udviklingsbistand til Somaliland gennemført. Aftalen var dengang, at Somaliland skulle modtage afviste somaliske asylansøgere fra Danmark mod at få udviklingsbistand.

Denne gang har Somalilands minister for genbosættelse, rehabilitering og genopbygning, A. H. Iman, skrevet til de danske myndigheder, at Somaliland kun vil modtage hjemvendte somaliere, hvis disse af egen fri vilje vender tilbage. Også generaldirektør i ministeriet for genopbygning i Somaliland, Abdullahi Omar Hassan bekræfter over for Information, denne holdning.

Thorkild Simonsens svar? "Vi er nødt til at fastholde humøret. Dem, vi taler med, er dem, vi tror er de officielle myndigheder. Men hvis vi slappede af og sagde: 'Det er også lige meget!' kunne det være, at andre stater fandt på noget lignende. Alene af den grund fastholder vi, at vi har en aftale."

Landet er spækket med landminer efter mange års blodig borgerkrig. Det har fået den danske stat til at iværksætte et minerydningsprogram. Ikke for at hjælpe somalierne, men for at få flere til at vende tilbage til Somalia.

Flere artikler fra Socialistisk Revy nr. 11

Flere numre fra 1999

Siden er vist gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside