Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Revy

Nr. 11 – Januar 1999 – side 5

EU-forbehold

Nyt løftebrud på vej

Efter sit meget omtalte løftebrud omkring efterlønnen lægger Nyrup allerede op til endnu et løftebrud. I sin nytårstale lagde statsministeren op til, at Danmark skulle gå med i den fælles mønt, euroen, selv om det er et af de fire EU-forbehold.

Under valgkampen angreb Nyrup ellers Uffe Ellemann for at ville ophæve de danske forbehold. I DR1's afslutningsdebat to dage før valget sagde han om de fire forbehold: "Dem bliver der ikke rørt ved, så længe jeg har noget at skulle have sagt i politik." Ole Stavad var lidt mere moderat, men slog alligevel fast: "En socialdemokratisk ledet regering vil frede de fire EU-forbehold i hele næste valgperiode."

Formanden for Dansk Metal, Max Bæhring, har ovenikøbet et forslag til, hvordan Nyrup skal undgå at blive beskyldt for løftebrud endnu en gang. Planen, som han fortalte til Børsen 7. december, går i al sin enkelthed ud på, at Nyrup blot skal bryde sine løfter i tide. "Det værste, der nu kan ske, er derfor, at Socialdemokratiet begynder at sidde og fedte med EU-diskussionen og en ophævelse af ØMU-forbeholdet ... faktisk har de nu en direkte anledning til at gå ud og sige den rå sandhed og forklare befolkningen, hvad forbeholdene betyder," udtaler han.

Flere artikler fra Socialistisk Revy nr. 11

Flere numre fra 1999

Siden er vist gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside