Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Revy

Nr. 12 – Februar 1999 – side 4

Kina – krisens næste station?

Den økonomiske krise i Sydøstasien truer stadig med at sprede sig til verdens mest folkerige land, Kina. Formentlig vil Kina snart følge i hælene på Brasilien og devaluere sin valuta.

Det vil gøre det sværere for andre lande i regionen, først og fremmest Japan og Sydkorea, at afsætte deres varer. Den krise, der indtil videre har ført til ét regimes fald, da Indonesiens diktator Suharto blev væltet af et stort folkelig oprør, vil derfor forværres.

I Sydkorea har der jævnligt været store demonstrationer over de sidste par år. Også i Indonesien og i nabolandet Malaysia fortsætter demonstrationerne. Men også i Kina ses demonstrationer oftere og oftere, selv om det sjældent når de hjemlige medier.

Socialisten kunne berette om et af disse sammenstød med myndighederne. Den 15. januar dræbte det kinesiske politi én og anholdt 110 under en demonstration for menneskerettigheder og imod korrupte embedsmænd i Hunan-provinsen. De 3000 deltagere blev mødt af 1000 kinesiske urobetjente, der gik til angreb med tåregaspatroner.

Flere artikler fra Socialistisk Revy nr. 12

Flere numre fra 1999

Siden er vist gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside