Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Revy

Nr. 12 – Februar 1999 – side 29

Dødsfald

En ildsjæl er død (Per Jensen)

Ågot Berger

Per Jensen, Viborg, er død. Han var den bedste kammerat, man kunne forestille sig. Helt til det sidste var Per en ildsjæl, som trods sin sygdom var med, hvor han kunne. For få uger siden var han med til at fuldføre oversættelsen af et kapitel af bogen "State Capitalism in Russia".

Per var mangeårigt medlem af IS. Han var en ivrig debattør, som skænkede af sin enorme viden om marxisme, økonomi og naturvidenskab. Han blev aldrig træt af at bekæmpe systemet. Som han skrev for kort tid siden: “Det er fra markedet at modsigelserne udspringer. Det er de blinde markedskræfter, der skaber kapitalismens lort og fremmedgør os alle sammen – så vi ikke arbejder kollektivt, selv om det jo er det allersjoveste.”

Per tog den mindste udfording op. I kampen mod sin sygdom og håbet om at få en lunge til transplantation, gjorde han det til en kollektiv kamp for at flere af os skulle blive organdonorer. De levende har altid den højeste prioritet, som han sagde.

Per's Irene og børn har været en enorm støtte igennem hans sygdomsperiode. Vi er mange, som vil dele deres savn, enten det var som god kammerat, som far eller socialist.

Flere artikler fra Socialistisk Revy nr. 12

Flere numre fra 1999

Se flere artikler af forfatter:
Ågot Berger

Siden er vist gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside