Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Revy

Nr. 13 – Marts 1999 – side 4

Pensionskasserne svindler

Når regeringen siger, at der ikke er råd til velfærd, er det en lodret løgn. Pengene findes i samfundet, de ligger bare i lommerne på nogle få kapitalister, som i adskillige tilfælde har svindlet sig til yderligere profit.

Et sted, der er masser af penge, er i pensionsselskaberne, der netop er kommet i søgelyset på grund af svindel for knap 4 mia. kroner. Lederen af Institut for Finansiering på Handelshøjskolen i Århus, Anders Grosen, vurderer, at pensionskasserne i 1998 havde en samlet opsparing på 600 mia. kr. Som alle andre firmaer er pensionskasserne nødsaget til at skabe det højest mulige afkast til investorerne. "Det er hundesvært at skabe et bedre afkast end de andre. Men hvis er er noget at hente i den måde, skattesystemet hænger sammen på, går der to til tre år, før myndighederne reagerer. Derved kan man jo i langt højere grad få et afkast, der er større end normalt. Noget af det, som investeringschefer kan opnå mest ved, er at 'snyde' skattevæsenet – kreativt, men lovligt," udtalte Anders Grosen til Information. Derfor vil pensionskasserne igen og igen forsøge at finde smuthuller i skattelovgivningen, eller, som i PFA-sagen, direkte svindle for at skabe endnu mere profit.

Og hvad er regeringens reaktion? Den samme regering, der slår hårdt ned på enhver mistanke om svindel med dagpenge og andre offentlige ydelser, er nu parate til at lempe den beskatning på 26 pct., der åbenbart piner pensionskasserne så meget.

Flere artikler fra Socialistisk Revy nr. 13

Flere numre fra 1999

Siden er vist gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside