Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Revy

Nr. 13 – Marts 1999 – side 5

Skandaløs udlicitering

Beboerne i plejeboligerne Margrethelund i Hørsholm har for alvor mærket konsekvensen af udlicitering. Firmaet Partena Care AB har, for første gang i Danmark, overtaget plejen af ældre, og dette har medført helt absurde forhold for beboerne.

Igennem to år har kaos hersket, hvor den ene uuddannede vikar har afløst den anden, livsvigtig medicin er ikke givet korrekt og udliciteringen tillader ikke en fastansat sygeplejerske, for bare at nævne nogle få punkter.

Hele sagen rammer kernen af problemet med udlicitering – profit står over menneskelige hensyn. Firmaet sparer penge ved at ansætte vikarer, der ikke har en tilstrækkelig uddannelse, antallet af medarbejdere sænkes, og udflugter og aktiviteter, der kan sætte kulør på en ellers monoton hverdag, spares væk.

Partena Care er i forvejen berygtet i Sverige, hvor bl.a. de skånske myndigheder har udtalt en kraftig kritik af firmaet.

Partena Cares direktør, Jens Thorsen, og den konservative borgmester i Hørsholm, Hanne Falkensteen, imødegår kritikken med at kalde det "begyndervanskeligheder". Hvis dette skal være forsvaret for, at livsvigtig hjerte- og astmamedicin ikke gives til tiden, udstiller de på bedste vis kapitalismens grimme ansigt. I jagten på profit tages ingen hensyn, og en svag gruppe som de ældre er et nemt offer – føj!

Flere artikler fra Socialistisk Revy nr. 13

Flere numre fra 1999

Siden er vist gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside