Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Revy

Nr. 13 – Marts 1999 – side 8

Nazisterne ud af Nørresundby

Fagforeninger må på banen

Poul Erik Kristensen

Nazisternes nye borg i Nørresundby har siden midten af februar været under daglig belejring af vrede naboer og andre anti-nazister.

Hver aften har naboerne vist deres afsky for nazisterne ved at demonstrere og synge uden for det høje hegn, der barrikaderer nazi-borgen. De har taget ved lære af erfaringerne fra Kollund og Kværs, hvor det i 1994 lykkedes at tvinge Thies Christoffersen ud af Sønderjylland.

[ Demo mod nazier 13. feb 99 Nørresundby ]

Over 1.000 demonstrerede den 13. februar mod nazi-borgen i Nørresundby

Det store spørgsmål er imidlertid, om sange og mindre demonstrationer er nok til at tvinge en stor gruppe hårdhudede nazister ud af deres armerede rede. Kampen skal udvides, så den fremover henter en stor del af sin fysiske og politiske styrke i den organiserede arbejderbevægelse. Det er ikke mindst vigtigt i en traditionelt stærk arbejderby som Aalborg.

Kampen mod nazisterne i Nørresundby fik en kickstart med den store demonstration den 13. februar, hvor mere end 1000 demonstranter marcherede sammen under de røde faner. Trods det flotte opbud var den organiserede arbejderbevægelse stort set fraværende, på trods af at en meget stor del af demonstranterne var arbejdere, der ikke ønsker, at nazisterne får en platform i Nordjylland.

Efter den fredelige demonstration opstod der småballade foran naziborgen. Politiet og medierne udråbte straks demonstrationen som voldelig, mens politiets hårdhændede fremfærd er blevet dysset ned.

Medieomtalen fik Dansk Ungdoms Fællesråd til at fare frem med bål og brand mod Rød Ungdom og Rebel. DUF, der står for uddeling af tipsmidler, krævede, at Rød Ungdom og Rebel offentligt skulle tage afstand fra stenkast mv., ellers ville støtten blive inddraget.

DUF´s krav er en heksejagt og et udtryk for politisk censur.

Rød Ungdom og Rebel har intet ansvar for, hvordan deltagere i en offentlig demonstration opfører sig på vej hjem fra demonstrationen. DUF har heller ingen ret til at blande sig i, hvad Rød Ungdom og Rebel skal mene og udtale sig om. Begge organisationer er lovlige politiske organisationer og har intet med vold og hærværk at gøre.

Det har nazisterne derimod.

Hvis DUF vil blande sig politisk, ville det klæde dem at stille sig på samme side som Rød Ungdom og Rebel mod nazisterne.

Poul Erik Kristensen

Flere artikler fra Socialistisk Revy nr. 13

Flere numre fra 1999

Se flere artikler af forfatter:
Poul Erik Kristensen

Siden er vist gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside