Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Revy

Nr. 13 – Marts 1999 – side 26

TV

Oliver Stone: "Nixon"

TV2, torsdag 1. april, kl 21.50

Oliver Stones’ film om Nixon kom efter hans to fremragende film om Vietnamkrigen. Derfor er det skuffende, at han med denne film forsøge at hvidvaske en af de hovedansvarlige bag netop den krig.

Nixon var fx ansvarlig for, at der på blot et enkelt år blev kastet flere bomber over Vietnam, end der blev brugt under hele anden verdenskrig. Ligeledes var han også den, der udvidede krigen til at omfatte nabolandene Cambodja og Laos, hvilket endte med at koste to millioner mennesker livet. Derfor er det løgn, når Oliver Stone forsøger at fremstille Nixon som en mand, der forsøgte at standse Vietnamkrigen, men ikke kunne p.g.a. “systemet”.

Teknisk set er filmen selvfølgelig fremragende, og Oliver Stone viser glimrende, at “penge styrer våbenindustrien, penge styrer Wall Street, penge styrer verden”.

Filmens mange fejl til trods formår den altså alligevel at give et indblik i de kræfter, der former supermagternes udenrigspolitik. Selvom den forsøger at fremstille Nixon som disse kræfters modvillige offer og ikke, som han i virkeligheden var, deres villige medløber.

Flere artikler fra Socialistisk Revy nr. 13

Flere numre fra 1999

Siden er vist gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside